Nemzetiségi támogatások
Gyakran Ismételt Kérdések
NEMZ-KUL-15, NEMZ-CISZ-15, NEMZ-TAB-15, NEMZ-PED-15 
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK
 
1. Elszámolható-e külföldi számla?
Igen, de a hivatalos képviselő által cégszerűen aláírt fordítást is csatolni kell. A kifizetett összeget át kell számolni forintra. Amennyiben a kifizetés forint számláról átutalással történik, akkor a bankszámlakivonat tartalmazza a számla forintösszegét. Egyéb esetben váltási jegyzékkel igazolt árfolyam vagy a számla kifizetésének napján, az MNB által közzétett, hivatalos középárfolyamon kell átváltani.
 
2. Számítástechnikai eszközök beszerezhetőek-e? 
A nemzetiségi támogatások keretében kiírt valamennyi pályázati felhívás működési célú, ezért tárgyi eszköz beszerzése nem tervezhető. A számítógép működését kiszolgáló forgóeszközök (pl.: egér, cd, pendrive) támogathatóak.
 
3. Csak bejegyzett gyűjteményből lehet-e a kiállítás anyagát gazdagítani és mekkora összegig?
A kiállítás anyagának gazdagításánál nem írja elő a kiírás a beszerzés helyét, a ráfordítható összeget a NEMZ-KUL-15 felhívásban meghatározott maximálisan igényelhető támogatási összeg szabályozza.
 
4. Zenekar, énekkar a vezető bérére pályázhat-e? Zenekar, énekkar pályázhat-e más által szervezett rendezvényekre történő utazás útiköltségére kulturális pályázat keretében?
Kizárólag a NEMZ-CISZ kategórián belül, mivel ezek működési költségek.
 
5. Elegendő-e a NEMZ-TAB-15 kategória pályázataihoz csak megjelölni a honlapot, amelyen a szállás árajánlata található?
Nem, kérjük az EPER pályázati felület Kötelező mellékletek menüpontjába csatolt dokumentumként feltölteni az árajánlatot.
 
6. A NEMZ-TAB-15 kategóriában az időtartam 7 napos követelményét lehet-e két szakaszban is teljesíteni?
Nem, a tábor minimum időtartamát egybefüggően kell teljesíteni.
 
7. Lehet-e pályázni Magyarországon megrendezésre kerülő nemzetiségi tábor támogatására?
Igen, lehet pályázni, a pályázati felhívás ezt lehetővé teszi.
 
8. Milyen árfolyamon kell kalkulálni a pályázat beadásakor a külföldi költségeket?
A külföldi költségeket a pályázat beadásakor érvényes MNB középárfolyammal lehet kalkulálni, majd az elszámoláskor a ténylegesen felmerült költséget az 1. pontban leírtak szerint kell számolni.
 
9. Kinek kell a dokumentumok másolatát hitelesíteni, és hogyan kell hitelesíteni az idegen nyelvről magyar nyelvre történő fordításokat?
A dokumentumok, bizonylatok másolatát a szervezet hivatalos képviselőjének kell hitelesíteni (a több oldalas dokumentumok minden oldalát kérjük külön hitelesíteni). A fordítást elegendő ugyancsak a hivatalos képviselőnek hitelesíteni.
 
10.   A NEMZ-TAB-15 felhívás keretén belül óvodai intézmény pályázhat?
Nem, benyújtásra a nemzetiségi oktatási intézmények (nyelvoktató, kétnyelvű, tannyelvű általános iskolák, középiskolák) jogosultak.
 
További kérdéseikkel kapcsolatosan a nemzetiseg@emet.gov.hu, valamint a 06 (1) 795-5400 ügyfélszolgálati telefonszámon válaszolunk.
 
2015. január 10.
 
 
 
beszedesmult.hu
GULAG - GUPVI hírek az EMET honlapon
NKA Igazgatóság
Ajánlja fel adója 1%-át a Nemzeti Tehetség Program javára
ut_tudomanyhoz
youtube_csatorna
kitolto
 
Projektjeink
 
 
 
 
nca
Kapcsolódó oldalak
 
© 2013. Emberi Erőforrás Támogatáskezelő