Hírek
Jó gyakorlatok a Támogatáskezelőnél
2013. július 3-án Bemutatkoznak a jó gyakorlatok címmel szerveztünk rendezvényt abból a célból, hogy a Támogatáskezelő közvetítésével megvalósult közoktatási, társadalmi felzárkózást segítő, civil, egyházi, és nemzetiségi pályázati programok a nyilvánosság előtt még ismertebbé váljanak. Az eseményen köszöntőt mondott dr. Lengyel Györgyi, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára, valamint Csete György Eörs, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő főigazgatója.  
 
 
Államtitkár Asszony a köztisztviselői nap alkalmából köszöntötte a Támogatáskezelő dolgozóit. A közel egy éves szervezet kapcsán kiemelte, hogy helyesnek bizonyult az a döntés, amely az intézményt létrehozta, hiszen a támogatáskezelésben dolgozó kormányhivatalnokok munkájukkal éppen a ma is bemutatott jó gyakorlatok sikeréhez járulnak hozzá. Csete György Eörs főigazgató bejelentette, hogy elkészült a Támogatáskezelő új honlapja, amelyen naprakész információkkal találkozhatnak a pályázók. A főigazgató a következő félév legfontosabb feladatául egy ügyfélbarát, emberközpontú szervezet kialakítását nevezte meg, melynek érdekében eddig ügyfélszolgálati helyiség kialakítására került sor és tájékoztató napok sorozata indult el az elmúlt hónapokban.
 
 
További célunk a rendezvény megszervezésével az volt, hogy a Támogatáskezelő munkatársai a beérkezett pályázati anyagokon túl személyesen is megismerjenek jó gyakorlatokat, és találkozzanak a helyi közösségépítő programok megvalósítóival, programvezetőkkel, szakemberekkel és mentorokkal. A rendezvényre az ország különböző pontjairól (Sarkad, Békéscsaba, Dunabogdány, Szentgotthárd, Szentendre, Jászfelsőszentgyörgy, Jászboldogháza, Zalaszentgrót) és a határon túlról (Beregszász) is érkeztek vendégek, akik a Támogatáskezelő közvetítésével megvalósított projektjeiket mutatták be.  
 
 
A bemutatott projektek közül példaként említhetjük a békéscsabai Roma Nemzetiségi Önkormányzat „Együtt egymásért” címmel szervezett roma táborát, amelyen 60 fiatal vett részt, a Szentgotthárdi Református Egyházközség projektjét, amely a magyarországi szlovén szórvány gyülekezetek kapcsolatainak erősítését tűzte ki célul, illetve a sarkadi Kónya Sándor Kamarakórus Egyesület programját, amelyet a szervezet 15 éves jubileuma alkalmából a kulturális értékek megőrzése és a közösségépítés céljából szerveztek.
Címkék:
2013. július 5.
 
 
 
beszedesmult.hu
GULAG - GUPVI hírek az EMET honlapon
NKA Igazgatóság
Ajánlja fel adója 1%-át a Nemzeti Tehetség Program javára
ut_tudomanyhoz
youtube_csatorna
kitolto
Projektjeink
 
 
 
 
 
 
 
nca
Kapcsolódó oldalak
 
© 2013. Emberi Erőforrás Támogatáskezelő