Hírek
új felhívások a Nemzeti Tehetség Program keretében
Közlemény
 
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásak 2015–2016. évi cselekvési programja alapján 42 pályázati kiírást hirdetett meg. A Nemzeti Tehetség Program pályázatainak keretében a fiatalok tehetségük jellegének és szintjének megfelelő, folyamatos segítséget kapnak tehetségük kibontakoztatásához, és annak hasznosulásához. 
 
Magyarország egyik legnagyobb kincsét azok a tehetséges gyermekek, fiatalok adják, akik szárnyalni képesek, ha megkapják a személyes figyelmet és szakszerű, egyedi támogatást, ennek hiányában azonban elveszhet a tehetségük. Az állam feladata, hogy a jó civil kezdeményezéseket felkarolja, a tehetségeket kiemelten támogassa, és ehhez kapcsolódóan hosszú távú, stabil támogató rendszert építsen fel. 
 
A Nemzeti Tehetség Programot az Országgyűlés 2008-ban öt párti konszenzussal fogadta el. A program célkitűzései 20 éves időkeretben, kétéves cselekvési programok végrehajtásával valósulnak meg. 
 
Az eddigi cselekvési programok keretében 2009 és 2014 között 6 139 projekt nyert támogatást, a megítélt támogatások összege közel 6,8 Mrd forint volt. A támogatásokból összesen 1 362 927 (évente 300-350 ezer) tehetséges fiatal vehetett részt tehetsége kibontakoztatását segítő programban. 
 
A Nemzeti Tehetség Program 2015. évi pályázatainak keretösszege 2,8 milliárd forint, amely kétszerese a tavalyi évben erre a célra biztosított összegnek, és több mint háromszorosa a 2013-as keretnek. A Nemzeti Tehetség Program forrásának alaprésze az adófizetők által e célra felajánlott adó-egyszázalékokból áll, amelyhez a Kormány az összegyűlt adóbefizetésekkel egyenlő összegű forrást tesz hozzá.  
 
A program keretében meghirdetésre került nyílt pályázatok beadási határideje: 2015. szeptember 11. 
 
A pályázatokkal kapcsolatban bővebb információ elérhető a www.emet.gov.hu honlapon.
 
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság
 
A felhívások az alábbi linken elérhetőek.
2015. július 28.
 
 
 
beszedesmult.hu
GULAG - GUPVI hírek az EMET honlapon
NKA Igazgatóság
Ajánlja fel adója 1%-át a Nemzeti Tehetség Program javára
ut_tudomanyhoz
youtube_csatorna
kitolto
 
Projektjeink
 
 
 
 
nca
Kapcsolódó oldalak
 
© 2013. Emberi Erőforrás Támogatáskezelő