Hírek
Gyerekesély szakmai konferencia
Családjainkkal a jövőért: Komplex programok az egészséges koragyerekkori fejlődésért címmel szerveztünk konferenciát az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által koordinált TÁMOP 5.2.1. kiemelt projekt keretében a Parlamentben 2013. szeptember 19-én. Jelenleg 23 kistérségben közel 2 000 ember dolgozik azon, hogy a hátrányos helyzetű gyermekeknek és családtagjaiknak olyan komplex szolgáltatásokat nyújtson, amelyek a 0-5 éves gyermekek esélyeinek növelését célozzák.
 
 
A konferencián köszöntőt mondott Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. Elmondta, hogy az ország jövője szempontjából a gyermekek esélye kiemelkedő jelentőségű, hiszen, ahogy a program neve is mutatja: „a gyermek az esély.” Kifejtette, hogy a gyermekszegénység kapcsán a hosszú távú programok lehetnek hatékonyak, amelyek az életút főbb fordulópontjain átsegítik a rászorulókat, valamint hangsúlyozta a családok fontos szerepét a gyermekeket érintő felzárkózási programokban.
 
 
Csete György Eörs, a Támogatáskezelő főigazgatója, az esemény házigazdája köszöntőjében felhívta a figyelmet a Gyerekesély Projekt jelentőségére és arra a lehetőségre, amit a Projekt adni tud a legszegényebb térségekben élő gyerekeknek és családjaiknak. A Projekt konzorciumi partnereinek képviseletében Németh Tamás, az MTA főtitkára, valamint Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke köszöntötte a résztvevőket.
 
 
A Felsőházi teremben közel 500 fő hallgatta végig a téma szakértőinek előadásait: Dr. Kovács Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, Dr. Vekerdy Tamás, Dr. Csoba Judit, Dr. Gábos András, Dr. Hadházi Éva, Kovács Erika, Dr. Varga Katalin, Várfalvi Marianna előadásai a gyermekek világát mutatták be a várandósság alatt ért hatásoktól a születésen át a gyermekszegénységig és azon túl. A szakértők komplex programokat vázoltak fel az egészséges koragyerekkori fejlődés elősegítése érdekében.
2013. szeptember 19.
 
 
 
beszedesmult.hu
GULAG - GUPVI hírek az EMET honlapon
NKA Igazgatóság
Ajánlja fel adója 1%-át a Nemzeti Tehetség Program javára
ut_tudomanyhoz
youtube_csatorna
kitolto
 
Projektjeink
 
 
 
 
nca
Kapcsolódó oldalak
 
© 2013. Emberi Erőforrás Támogatáskezelő