Hírek
miniszteri látogatás a Határtalanul! program keretében
A Határtalanul! program kapcsán tett látogatást 2014. március 13-án Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a 35 kárpátaljai diákot fogadó XI. kerületi Szent Benedek Általános Iskola és Gimnázium épületében. A tárcavezető köszöntőjében hangsúlyozta: a következő időszakban háromszoros kormányzati támogatás jut a határon túli magyar területekre szervezett iskolai utazásokra. A nemzeti összetartozást erősítő programra ennek értelmében a 2014/2015-ös tanévre vonatkozóan 1,5 milliárd forintot fordít a kormány költségvetési forrásból - erősítette meg a miniszter. A 2014. évi pályázati kiírások március 20-án jelennek meg.
 
 
Csete György Eörs, a pályázat lebonyolítását végző Emberi Erőforrás Támogatáskezelő főigazgatója szerint a Határtalanul! program azért is fontos, mert a hosszú távú együttműködéseknek köszönhetően valódi emberi kapcsolatok jönnek létre a magyarországi és határon túli magyar fiatalok között.
 
A döntésnek köszönhetően már közel minden második 7. osztályos fiatal eljuthat egy-egy határon túli magyar közösséghez és szerezhet tapasztalatokat a külhoni magyarságról.
2014. március 13.
 
 
 
beszedesmult.hu
GULAG - GUPVI hírek az EMET honlapon
NKA Igazgatóság
Ajánlja fel adója 1%-át a Nemzeti Tehetség Program javára
ut_tudomanyhoz
youtube_csatorna
kitolto
Projektjeink
 
 
 
 
 
 
 
nca
Kapcsolódó oldalak
 
© 2013. Emberi Erőforrás Támogatáskezelő