Szociális Földprogram
a programról

A Szociális Földprogram célja, hogy hozzájáruljon a területi hátrányok mérsékléséhez, a helyi társadalmi és gazdasági jólét javításához, a foglalkoztathatósági szint emeléséhez, a hátrányos helyzetű emberek életminőségének javításához, valamint a termelési és értékesítési folyamatok tervszerű kialakításához.

A program három kategóriában kerül meghirdetésre: a Közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó szociális földprogram elnevezésű alprogram keretében a nyilvántartott álláskeresők munkavállalását, az Eszközbeszerzési- és fejlesztési alprogram keretében a mezőgazdasági termelést is folytató szervezetek piacra jutását elősegítő eszközök fejlesztését, míg a Kertkultúra és kisállattartási alprogram keretében a résztvevők saját háztartásgazdaságuk, kertkultúrájuk művelésében történő munkatapasztalatának kialakítását elősegítő projektekre lehet támogatást igényelni.

A szociális földprogram – mint aktív szociálpolitikai eszköz – a „passzív” szociális ellátások (pénzbeli segélyezés) és a munkahelyteremtés között helyezkedik el.

A 2015-ös évtől kezdődően a szociális földprogram közfoglalkoztatással egybekötött programja maradt a Támogatáskezelőnél. A meghívásos pályázatban 26 kedvezményezett összesen 47 437 458 Ft támogatásban részesült.

 
Pályázna? Kérdése van?
Az alábbi linkeken megtekintheti az aktuális pályázati felhívásokat, valamint a program ügyfélszolgálatának elérhetőségeit.
 
 
 
beszedesmult.hu
GULAG - GUPVI hírek az EMET honlapon
NKA Igazgatóság
Ajánlja fel adója 1%-át a Nemzeti Tehetség Program javára
ut_tudomanyhoz
youtube_csatorna
kitolto
Projektjeink
 
 
 
 
nca
Kapcsolódó oldalak
 
© 2013. Emberi Erőforrás Támogatáskezelő