Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj
Az ösztöndíjasok köszöntése
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő 2017. március 14-én nyílt pályázatot hirdetett a „Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj” címmel. Az első döntési szakaszban 351 pályázó támogatásáról született döntés.
Az ösztöndíjasok köszöntésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő 2017. október 13-án ünnepséget szervezett a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében, melyet Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nyitott meg. Miniszter Úr köszöntötte az ösztöndíjasokat, beszédében hangsúlyozta, hogy a tehetség nem magánügy, ápolása és támogatása mindannyiunk közös ügye és további erőfeszítésekre és tehetségük kibontakoztatására bíztatta a fiatalokat.
Dr. Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár asszony is köszöntötte a vendégeket és röviden bemutatta a program eddigi eredményeit.
A rendezvényen az ösztöndíjasok is bemutatkoztak: Szőke Noémi és kamarapartnere, Szécsényi Hilda – Ludwig van Beethoven: Duo WoO 27. No. 1. C-dúr II. és III. tételét adták elő. Ezen mű átiratát ők készítették szopránszaxofonra és gordonkára. Gilicze Kristóf ösztöndíjas tudományos előadással készült, melyben eddigi eredményeit mutatta be; Berki Béla mesemondó kedvenc meséjét adta elő.
A rendezvény zárásaként az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő képviseletében dr. Mészáros Karina főigazgató asszony és Mátyus Máté általános főigazgató-helyettes úr emléklapot adott át az ösztöndíjasoknak, melyet Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Novák Katalin, család-, ifjúság és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár asszony írt alá.

A rendezvényről készült bővebb képgaléria az alábbi linken tekinthető meg.
 
2017. október 17.
 
 
 
beszedesmult.hu
GULAG - GUPVI hírek az EMET honlapon
NKA Igazgatóság
Ajánlja fel adója 1%-át a Nemzeti Tehetség Program javára
ut_tudomanyhoz
youtube_csatorna
kitolto
 
Projektjeink
 
 
 
 
nca
Kapcsolódó oldalak
 
© 2013. Emberi Erőforrás Támogatáskezelő