Infografika
Gyerekesély program
A Gyerekesély program országos kiterjesztésének szakmai-módszertani megalapozása és a program kísérése című projekt célja, hogy integrált térségi programokon keresztül minden gyermek- és ifjúsági korosztályt érintő komplex fejlesztéseket valósítson meg. A program képzéseken keresztül gondoskodik a helyi szakemberek térségspecifikus, naprakész képzéséről, valamint szakmai támogatást biztosít a kiemelt konstrukció projektidőszakában. A projekt az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő irányításával, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, valamint a Magyar Tudományos Akadémia konzorciumi partnerségében valósul meg.
 
A projekthez kapcsolódóan jelenleg 114 Biztos Kezdet gyerekház működik, amelyek az optimális fejlődés feltételeinek biztosításával, a szülőkre is irányuló szolgáltatásaikkal hozzájárulnak a nehéz körülmények között élő családok gyermekei iskolai és felnőttkori hátrányainak mérsékléséhez. A gyerekházak köré egy közösségi hálózat épül ki, működésükről, szolgáltatásaikról kutatások és elemzések készülnek.
 
 
 
A tematikus szakmai műhelyek működtetésével alapvető cél a Gyerekesély programot megvalósító 23 kistérség közötti szervezett tapasztalatcsere, információáramlás, előremutató együttműködések, közös problémamegoldások, a közös szakmai értékek előmozdítása. A program során 149 kistérségi, valamint 20 Biztos Kezdet képzés valósult meg a 2013-2014. évben.
 
A képzéseken részt vevők száma 2442 fő volt.
 
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szakmai felügyeletével megvalósuló kistérségi komplex programok által nyújtott szolgáltatásokat eddig összesen több, mint 85 ezren vették igénybe.
2015. január 28.
 
 
 
beszedesmult.hu
GULAG - GUPVI hírek az EMET honlapon
NKA Igazgatóság
Ajánlja fel adója 1%-át a Nemzeti Tehetség Program javára
ut_tudomanyhoz
youtube_csatorna
kitolto
Projektjeink
 
 
 
 
 
 
 
nca
Kapcsolódó oldalak
 
© 2013. Emberi Erőforrás Támogatáskezelő