Egyházi támogatások
Szent György Dómtemplom
A soproni Szent György Templom és Plébánia építése a 14. században kezdődött. A templom Sopron meghatározó műemléke és a városi hitélet központja. Itt található a Kárpát-medence legrégibb működő templomi orgonája, amely  vonzza a művészeket és a hangverseny-látogató közönséget is.
 
Az épület tetőszerkezete az évek során jelentősen megromlott, több száz éves cserepei szétmállottak, és a tető mindenütt beázott. Az esőcsatornák szintén rossz állapotban voltak, ugyanis a vizet a falakra vezették, így visszafordíthatatlan károk keletkeztek. A felújítást az Emberi Erőforrások Minisztéiumának támogatásával 2014 tavaszára sikerült befejezni.
 
 
Az épülethez kapcsolódó Szent Pál Katolikus Szakkollégium szintén támogatásban részesült. Az intézmény évről évre 60 egyetemi hallgatónak biztosít szállást, akik számára szükségessé vált egy olyan írott tudásbázis létrehozása, amely szakmai könyveket, szépirodalmi műveket, folyóiratokat és egyéb dokumentumokat gyűjt össze, hogy ezzel segítséget nyújtson a diákok szakmai és műveltségi fejlődéséhez. Ennek okán jött létre a kollégiumi könyvtár, amelynek fejlesztése jelenleg is zajlik az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával.
 
A projektről: 
  • Kedvezményezett: Szent György Római Katolikus Plébánia, és Soproni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség
  • Projekt címe: Szent György Templom és Plébánia tető felújításának befejezése, és Kollégiumi könyvtár felújítása, bővítése
  • Elnyert támogatási összeg: 10 000 000 Ft, és 500 000 Ft
2015. február 16.
 
 
 
beszedesmult.hu
GULAG - GUPVI hírek az EMET honlapon
NKA Igazgatóság
Ajánlja fel adója 1%-át a Nemzeti Tehetség Program javára
ut_tudomanyhoz
youtube_csatorna
kitolto
Projektjeink
 
 
 
 
 
 
 
nca
Kapcsolódó oldalak
 
© 2013. Emberi Erőforrás Támogatáskezelő