felhívás
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet a 2012/2013. tanévben az Útravaló - MACIKA Ösztöndíjprogram Út a középiskolába (UTR-UK-12) és Út az érettségihez esélyegyenlőségi (UTR-UE-12) alprogramjaiban való részvételre.
 
A felhívások kódja: UTR-UK-12, UTR-UE-12                                       
A pályázat benyújtásának határideje: elektronikus úton 2012. október 21.,
postai úton (postabélyegző dátuma!) 2012. október 24.
Útravaló ösztöndíjprogram
Folytatódik a 2017/2018. tanévben a 4,59 milliárd forint európai uniós támogatással megvalósuló, „Ösztöndíj és mentorálási támogatás, hátrányos helyzetű tanulóknak - Útravaló ösztöndíjprogram" esélyteremtő kiemelt projekt.
A tanulók és a mentorok szélesebb körű elérése érdekében és az iskola megkezdésével kapcsolatos teendők miatt, meghosszabbított határidővel a programba 2017. szeptember 20-ig lehet jelentkezni.
 
és a https://ukir.emet.gov.hu weboldalon található.
 
A Kormány célul tűzte ki a korai iskolaelhagyók számának csökkentését, mely cél eléréséhez az Útravaló ösztöndíjprogram is hozzájárul. A program megvalósítója az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és a Klebelsberg Központ konzorciuma az EMMI Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága felügyeletével.
A program egyedi célként tűzte ki a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentését, a hátrányos helyzetű tanulók végzettségi szintjének növelését, valamint a minőségi oktatáshoz, neveléshez és képzéshez való hozzáférés biztosítását.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretén belül a 2016/2017, a 2017/2018 és a 2018/2019 tanéveket érinti.
Az „Útravaló ösztöndíjprogram” összetett támogató, segítő, tanulást motiváló rendszer, melyben a tanuló és a tanuló iskolai előrehaladását segítő mentor vesz részt. A projekt a 2017/2018. tanévben is 10 hónapra nyújt ösztöndíjat és mentori támogatást az „Út a középiskolába” és az „Út az érettségihez” alprogramjain keresztül a bevont hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű tanulók részére, a mentoroknak pedig ösztöndíjat és pedagógiai-szakmai háttértámogatást biztosít.

Kérdéseikre ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol az info.utravalo@emet.gov.hu és az utravalo@kk.gov.hu címen, valamint a +36 (1) 309-4418 (Emberi Erőforrás Támogatáskezelő) és a +36 (1) 795-1170 (Klebelsberg Központ) telefonszámokon.
 
2017. szeptember 15.
Döntési listák az Útravaló Ösztöndíjprogram, Út a szakmához alprogram keretében
Elérhetők az új tanulói és továbbfutói döntési listák a Útravaló – Út a szakmához 2015/2016 keretében meghirdetett UTR-15-USZ kódjelű pályázatokhoz kapcsolódóan beadott támogatási kérelmek esetében.  
2016. április 20.
Segítséggel a középiskolába
A Bagi Arany János Általános Iskolából idén három fő nyolcadikos diák vesz részt az Út a középiskolába alprogramban. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának ösztöndíj támogatásával a hátrányos helyzetű diákok is esélyt kapnak a továbbtanulásra.   
2015. július 6.
Útravaló-MACIKA Út a középiskolába
Az Útravaló-MACIKA ösztöndíjprogram Út a középiskolába alprogramjában a 2014/2015-ös tanévben 510 620 000 Ft segítette a továbbtanulni vágyókat. A programban részt vevők számát és területi megoszlását szemlélteti az alábbi grafika.  
2015. június 3.
Esély a tehetségeknek
A Rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény az Útravaló-MACIKA Út a középiskolába ösztöndíjával segíti hátrányos helyzetű, tehetséges tanulóit. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatása hetedik és nyolcadik osztályos tanulóknak teszi lehetővé a sikeres felvételire való felkészülést.  
2015. május 29.
Kölcsönös segítség
A nagy múltú Karcagi Nagykun Református Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola évszázadokra visszanyúló története során mindig kiemelt hangsúlyt fektetett tanulói szellemi, erkölcsi nevelésére. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Útravaló-MACIKA Út az érettségihez ösztöndíj támogatásának segítségével a hátrányosabb helyzetű diákok is eljuthatnak az érettségiig. 
2015. április 24.
Mátészalka ösztöndíjasai
A Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium Gépészeti Szakközépiskolájának tanulói az Útravaló-MACIKA Ösztöndíjprogramban nyertek el támogatást az Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően. Az iskola hátrányos helyzetű diákjai számára nemcsak büszkeséget, hanem továbbtanulásukban is nagy segítséget jelent az ösztöndíj. A programról és tapasztalatairól Fejér Gábort, a tagiskola program-koordinátorát kérdeztük.
2015. április 21.
Út az érettségihez
Az Útravaló-MACIKA Ösztöndíjprogram Út az érettségihez alprogramjának 2014/2015. tanévében közel 1 milliárd forint támogatás került megítélésre az Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően. A program keretében több mint 5 ezer tanuló részesült ösztöndíjban. Az alábbi grafikán megyékre bontva jól látható a támogatási összeg eloszlása.
2015. március 18.
Útravaló-MACIKA Ösztöndíjprogram
A baksi Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda évek óta részt vesz az Útravaló-MACIKA Ösztöndíjprogram Út a középiskolába alprogramjában. Az iskola célja, hogy a szülőkkel és diákokkal együttműködve, az összes elérhető információt megadva igyekezzen a diákok számára a legmegfelelőbb középiskolát megtalálni. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának ösztöndíj támogatása stabil hátteret biztosít a tanulóknak a továbbtanuláshoz való felkészülésben. Az középiskolába vezető útról, a mentorok feladatairól és a támogatás hasznosságáról Marácziné Faddi Julianna, a program egyik mentora mesélt.
2015. március 5.
Büszke ösztöndíjasok
A Magyarországi Magiszter Alapítvány 5 éve tartja fenn a Magiszter Alapítványi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola intézményét Tiszavasváriban. A 2014/2015. tanévben az iskola 59 tanuló részére nyert el támogatást az Útravaló - MACIKA Ösztöndíjprogram esélyteremtő, Út a középiskolába alprogramjának keretében.
2015. január 26.
Jövő és perspektíva
A miskolci Debreczeni Márton Mezőgazdasági és Földmérési Szakképző Iskolában sok a halmozottan hátrányos helyzetű tanuló, így nagy szükség van a felzárkóztatásra. Az Útravaló-MACIKA program Út az érettségihez alprogram 2014/2015-ös tanévre, a továbbfutóknak kiírt pályázata segít, hogy a részt vevő diákok sikerrel fejezhessék be a középiskolát.  
2014. november 28.
döntés az Út a középiskolába és az Út az érettségihez alprogramok keretében
A szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár meghozta döntését az Útravaló-MACIKA Ösztöndíjprogram Út a középiskolába és Út az érettségihez esélyteremtő alprogramok új tanulóiról. 
2014. október 15.
Út a felsőoktatásba
Az Útravaló-MACIKA Ösztöndíjprogram Út a felsőoktatásba című esélyegyenlőségi alprogramja keretében benyújtandó elszámolások elkészítéséhez nyújt segítséget a most közzétett videó. Pár perces összefoglalónkból megismerheti az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (EPER) a pályázathoz tartozó felületet, a dokumentumok felcsatolásának és a beszámoló benyújtásának módját.
2014. augusztus 1.
Útravaló-MACIKA Ösztöndíjprogram
Az alábbi grafikából megtudhatja, hogy az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével mekkora támogatási összeg jutott az Útravaló-MACIKA Ösztöndíjprogram nyerteseinek a 2013/2014-es tanévben az Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően. A legfrissebb adatok szerint, alprogramokra bontva láthatja a támogatást nyert pályázatok megoszlását.
2014. június 18.
új pályázati kiírás várható az Útravaló-MACIKA Ösztöndíjprogram keretében
Hamarosan meghirdetésre kerül az Útravaló-MACIKA Ösztöndíjprogram Út a diplomához alprogramjának új, 2014/2015-ös tanévre szóló kiírása. A pályázati felhívás megjelenésének várható időpontja 2014. augusztus első felében várható. Az alábbi közlemény a pályázat előkészítéséhez, a szükséges dokumentumok beszerzéséhez nyújt előzetes segítséget.
2014. június 6.
Szegeden mutatkozott be az Útravaló-MACIKA ösztöndíjprogram
2014. május 27-én, kedden országjáró körútjára indult az Útravaló-MACIKA Ösztöndíjprogram, melynek első helyszíne Szeged volt.
2014. május 29.
tájékoztató napok országszerte az Útravaló-MACIKA Ösztöndíjprogram keretében
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő tájékoztató napokat szervez Szeged, Pécs, Tatabánya, Budapest, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza településeken az Útravaló-MACIKA Ösztöndíjprogram keretében meghirdetett pályázati kiírások kapcsán.
2014. május 21.
új felhívások jelentek meg az Útravaló-MACIKA program keretében
Új felhívás jelent meg az Útravaló-MACIKA Ösztöndíjprogram Út a középiskolába és Út az érettségihez alprogramjai keretében.
2014. május 20.
megjelentek az Út a felsőoktatásba program szerződéshez kapcsolódó dokumentumai
Elérhetőek az Út a felsőoktatásba – esélyteremtő ösztöndíj- és önköltség-támogatási alprogram támogatási szerződéséhez kapcsolódó dokumentumai.
2014. január 7.
Útravaló-MACIKA általános szerződési feltételek
Elérhetőek az Útravaló-MACIKA Ösztöndíjprogram alprogramjaihoz kapcsolódó Általános Szerződési Feltételek.
2014. január 3.
megjelentek az Út a szakmához alprogram szerződéskötéshez szükséges dokumentumai
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő tájékoztatja a Tisztelt Pályázókat, hogy elérhetőek az Út a szakmához alprogram támogatási szerződéséhez kapcsolódó dokumentumai.
 
2013. december 19.
döntés az Út a szakmához felhíváshoz kapcsolódóan
A társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár meghozta döntését az Útravaló-MACIKA Ösztöndíjprogram Út a szakmához esélyteremtő alprogram keretében kiírt, a 2013/2014. tanévre vonatkozó felhívásához kapcsolódóan.
Az alprogramban 104 intézmény 1123 tanulója 85 330 000 Ft támogatásban részesült. Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a döntés eredményéről írásban értesíti a pályázókat.
2013. november 25.
megjelentek az Út az érettségihez és az Út a középiskolához alprogramok szerződéskötéshez szükséges dokumentumai
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő tájékoztatja a Tisztelt Pályázókat, hogy elérhetőek az Út az érettségihez és az Út a középiskolához alprogramok támogatási szerződéséhez kapcsolódó dokumentumai.
 
2013. november 25.
Döntési lista az „Út a felsőoktatásba” a Esélyteremtő Ösztöndíj- és Önköltség-támogatási alprogram keretében
A társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár meghozta döntését az „Út a felsőoktatásba” Esélyteremtő Ösztöndíj- és Önköltség-támogatási alprogram keretében kiírt felhíváshoz kapcsolódóan.
2013. november 7.
felhívás
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet Út a felsőoktatásba – Esélyteremtő Ösztöndíj- és Önköltség-támogatási alprogram címmel.
 
A felhívás kódja: UTR-UF-13
A pályázat benyújtásának határideje: 2013. szeptember 8.
2013. augusztus 7.
felhívás
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet az Útravaló-MACIKA Ösztöndíjprogram esélyteremtő Út a szakmához alprogramjában való részvételre.

A felhívás kódja: UTR-US-13
A pályázat benyújtásának határideje: elektronikus úton 2013. szeptember 19., 24:00 óra; postai úton (postabélyegző dátuma) 2013. szeptember 20., 24:00 óra
2013. augusztus 2.
Útravaló-MACIKA
Új felhívás jelent meg az Útravaló-MACIKA Ösztöndíjprogram Út a szakmához alprogramja keretében, és ezzel egyidőben módosult a korábbi Út a középiskolába és Út az érettségihez alprogram keretében a pályázatok benyújtási határideje.
2013. augusztus 2.
felhívás
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő  nyílt pályázatot hirdet a 2013/2014. tanévben az Útravaló - MACIKA Ösztöndíjprogram esélyteremtő Út a középiskolába és Út az érettségihez alprogramjaiban való részvételre.

A felhívások kódja: UTR-UK-13, UTR-UE-13
A pályázat benyújtásának határideje: elektronikus úton: 2013. augusztus 29., postai úton (postabélyegző dátuma): 2013. augusztus 30.
2013. június 21.
felhívás
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet az Útravaló - MACIKA Ösztöndíjprogram Út a szakmához esélyegyenlőségi alprogramjában való részvételre.
 
A felhívás kódja: UTR-US-12
A pályázat benyújtásának határideje: elektronikus úton 2012. november 12., postai úton (postabélyegző dátuma!) 2012. november 14.
 
 
 
beszedesmult.hu
GULAG - GUPVI hírek az EMET honlapon
NKA Igazgatóság
Ajánlja fel adója 1%-át a Nemzeti Tehetség Program javára
ut_tudomanyhoz
youtube_csatorna
kitolto
 
Projektjeink
 
 
 
 
 
nca
Kapcsolódó oldalak
 
© 2013. Emberi Erőforrás Támogatáskezelő