új felhívás a Szociális földprogram keretében
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő meghívásos pályázatot hirdet a Közfoglalkoztatással egybekötött szociális földprogram megvalósításának támogatására című programok támogatására. 
2016. március 31.
Föld ne maradjon parlagon!
Tormás községben a 2008. évben indult a szociális földprogram. A program négy alprogrammal működik: szántóföldi- és konyhakerti növénytermesztés, kisállat tartás és gépi szolgáltatás. A programban részt vevő kedvezményezettek nagyon örültek a lehetőségnek. A településen mintegy 60-65 család érintett valamelyik alprogramban. A részletekről Váradi Jánosnét, a község polgármesterét kérdeztük.
2015. július 7.
Kertkultúra meghonosítása Kékcsén
Kékcse község lakossága 1631 fő. A település társadalmi, gazdasági, és infrastrukturális szempontból is hátrányos helyzetűnek minősül. A nyilvántartott álláskeresők 30-40%-a tartósan munkanélküli. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásából, melyet a Szociális Földprogram keretében nyert a község önkormányzata, a „Kertkultúra meghonosítása Kékcsén” elnevezésű programot valósították meg, mely közel 40 család megélhetését tette könnyebbé. A program részleteiről beszélgettünk Szekeres Katalin, polgármester asszonnyal.
2015. június 16.
Szociális Földprogram
Mintegy 60 millió forint került megítélésre a Szociális Földprogram közfoglalkoztatással egybekötött megvalósításának támogatására. A programba 19 kistérségből több mint 500 közfoglalkoztatottat vontak be.
2015. május 20.
Kecsketartás Sóshartyánban
Sóshartyán a Cserhát északi lábánál található, Salgótarjántól 15 km-re délnyugatra fekvő kistelepülés. A község a leghátrányosabb helyzetű salgótarjáni kistérséghez tartozik, jelentős roma kisebbséggel rendelkezik.
2015. május 8.
döntési lista a Szociális földprogramban
Elérhető a döntési lista a közfoglalkoztatással egybekötött szociális földprogram megvalósításának támogatására kiírt felhívás keretében.  
2015. május 5.
Szociális földgazdálkodás Ludason
Ludas 799 fős település a Mátra alján. Hagyományosan mezőgazdaságból élő község volt, mely hagyományt néhány éve a Szociális Földprogram segítségével élesztették újjá. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával jól működő kertgazdálkodást építettek ki, amelyet 2014-ben baromfitartással bővítettek. 
2015. március 6.
Szociális Földprogram
A közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó Szociális Földprogram „A” komponense keretében 2014-ben összesen 71 645 972 forint támogatásban részesültek a pályázók. A programba 693 közfoglalkoztatottat vontak be, a pályázat során érintett földterület nagysága mintegy 6 372 hektárt tett ki. Mezőgazdasági munkára közel 5 millió forint, takarmányra és tápokra pedig közel 2 millió forint támogatást kaptak a pályázók.  
2015. március 4.
Példamutatás a nehézségben
Kaposfő község Somogy megyében, a leghátrányosabb helyzetű (LHH), kadarkúti kistérség települése. A települési önkormányzat évek óta széleskörű közösségépítő és esélyegyenlőségi programot valósít meg, mellyel a gyakorlatban készültek a Szociális földprogramra: közfoglalkoztatás keretében összesen 175 fő vett részt közösségi növénytermesztésben, csirkék nevelésében, mezőgazdasági oktatásban. 
2015. február 2.
új pályázati felhívás
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő meghívásos pályázatot hirdet a Közfoglalkoztatással egybekötött szociális földprogram megvalósításának támogatására című programok támogatására.
2015. január 29.
Szociális bolt Komlón
 
Komló Város Önkormányzata 2011 óta vesz részt a Szociális Földprogramban.  Egykori bányászvárosként, a lakosság elsősorban nem a mezőgazdaságban tevékenykedik, így kísérleti jelleggel kezdtek bele a szabadföldi zöldségtermesztésbe. A termények nagy részét a közétkeztetésben használta fel a város. Idén az Eszközbeszerzési- és fejlesztési alprojekt keretében, szociális bolt létrehozására pályáztak.
2014. december 29.
Házibolt Szécsényben
Szécsény Város Önkormányzata 2005 óta működtet Szociális Földprogramot a településen. Az önkormányzati tulajdonú Szécsényi Közművelődési Nonprofit Kft. által üzemeltetett helyi termékeket árusító boltban az étkezésre szánt termékeken kívül a helyi népi iparművészek termékei is megtalálhatóak.
2014. december 12.
Hátrányból a saját gazdaság felé
Kenderes kisváros, Jász-Nagykun-Szolnok megye Karcagi járásában. A település magában hordozza az alföldi települések jellegzetességeit, így a mezőgazdaság itt is kiemelt szerepet tölt be. Nagy segítséget jelent az itt élő szegény családoknak a Szociális Földprogram, melyben 10 család vesz részt, akik összesen 150 tojótyúkot és az ellátásukhoz szükséges takarmányt kaptak. Veresné Nagy Margit a programnak nem csak kezdeményezője, de szakmai mentorként aktív résztvevője is. A részletekről ő mesélt nekünk.
2014. december 9.
Szociális Földprogram
Az alábbi grafika a Szociális Földprogram 2014. évi Eszközbeszerzési- és fejlesztési alprojektjének keretén belül elnyert pályázati adatokat mutatja be. A programba bevont földterület nagysága 3 676 hektár, ezen területek várható terméshozama 330 120 kilogramm. Az eszközökre és fejlesztésekre szánt összeg összesen 18,9 millió forint, a programba bevonni tervezett foglalkoztatottak száma pedig 78 fő.
2014. november 26.
Szociális Földprogram
Szociális Földprogram Kertkultúra és kisállattartási alprogram 2014-es kiírásában összesen 4 235 család vesz részt. A kertkultúra kategóriában a családok vetőmagcsomagok és zöldségpalánták megvásárlásához kapnak támogatást, a kisállattartásban részt vevők között pedig csaknem 60 000 baromfit osztanak szét. 
2014. október 29.
Együtt az önellátó gazdálkodás útján
Jászladány társadalmi, gazdasági és infrastrukturális szempontból is elmaradott község, magas a munkanélküliek és szociális segélyből élők száma. A nagyközség hagyományosan a mezőgazdaságból élő település, azonban a háztáji gazdaságok az utóbbi években elsorvadtak. Ennek leküzdésére, idén már ők is részt vesznek a Szociális FöldprogrambanTolvaj Gábor, a program koordinátora mesélt arról, mi hívta náluk életre a programot, milyen volt a fogadtatás és mi lehet a program jövője.
2014. október 7.
elérhetőek a támogatási szerződéshez kapcsolódó dokumentumok
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő tájékoztatja a Tisztelt Pályázókat, hogy elérhetőek A szociális földprogram megvalósításának támogatására elnevezésű program támogatási szerződéséhez kapcsolódó dokumentumai.
2014. július 31.
Háztáji gazdálkodás Szügyön
Alig 1500-an élnek a Nógrád megyei Szügy községben. A roma lakosság részére munkalehetőséget leginkább csak a közmunkaprogramok biztosítanak. Ezelőtt 20-25 évvel volt jellemző a térségben az a fajta háztáji gazdálkodás, amit a Szociális Földprogram Kertkultúra és kisállattartási alprogramjánaksegítségével szeretnének visszaállítani.  
2014. július 31.
kitöltési útmutató a Szociális Földprogram keretében benyújtandó beszámoló elkészítéséhez
Beszámolót készít a Szociális Földprogram keretében? Következő oktatóvideónkban a tartalmi és pénzügyi beszámoló elektronikus úton való elkészítéséhez nyújtunk segítséget a Szociális Földprogram 2013. évi pályázata kapcsán.
2014. július 25.
Szociális Földprogram
Érdeklődik a Szociális Földprogram támogatási adatai iránt? Az alábbi grafikából megtudhatja, hogy az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével a Szociális Földprogram keretében mekkora támogatási összeget ítéltek meg a pályázóknak az Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően. A legfrissebb adatok szerint, A, B, és C komponensekre lebontva láthatja a 2014-ben meghirdetett programban nyertes projektek támogatási összegeit.
2014. július 18.
döntési listák a Szociális Földprogram keretében
Az emberi erőforrások minisztere meghozta döntését a Szociális földprogram megvalósításának támogatására elnevezésű pályázati program keretében.
2014. július 11.
módosult a beadási határidő
Módosult a határidő az A szociális földprogram megvalósításának támogatására kiírt pályázati program keretében egységesen 2014. április hónap 17. napjára.
2014. április 3.
Szociális Földprogram tájékoztató nap
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a sikeres és gördülékeny pályázás érdekében tájékoztató napot szervez A szociális földprogramok megvalósításának támogatása című pályázati kiíráshoz kapcsolódóan.
2014. március 24.
felhívás
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet a szociális földprogramok megvalósításának támogatására.
 
A felhívás kódja: SZOC-FP-14
A pályázat benyújtásának határideje: 2014. április 17.
2014. március 4.
megjelent a Szociális Földprogram felhívásának eredménye
Megjelent a szociális földprogramok megvalósításának támogatására kiírt pályázat eredménye. Ebben az évben 150 nyertes pályázó részesült támogatásban, összesen 216 498 802 Ft értékben.
2013. szeptember 11.
2012. évi Szociális Földprogram lemondó nyilatkozat
Megjelent a 2012. évi Szociális Földprogram keretében nyújtott támogatásokhoz kapcsolódó lemondó nyilatkozat
 
A felhívás kódja: SZOC-FP-12
2013. július 18.
Szociális Földprogram tájékoztató nap
2013. május 24-én tájékoztató napot tartottunk A szociális földprogramok megvalósításának támogatására elnevezésű pályázati felhívás kapcsán abból a célból, hogy pályázóinknak segítséget nyújtsunk a program szakmai, pénzügyi és adminisztratív feltételeinek értelmezésében.
2013. május 24.
felhívás
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából megjelent az alábbi nyílt pályázati felhívás a szociális földprogramok megvalósításának támogatására.
 
A felhívás kódja: SZOC-FP-12
A pályázatok benyújtásának határideje: 2012. július 30. 
 
 
 
beszedesmult.hu
GULAG - GUPVI hírek az EMET honlapon
NKA Igazgatóság
Ajánlja fel adója 1%-át a Nemzeti Tehetség Program javára
ut_tudomanyhoz
youtube_csatorna
kitolto
Projektjeink
 
 
 
 
 
 
 
nca
Kapcsolódó oldalak
 
© 2013. Emberi Erőforrás Támogatáskezelő