Tehetséggondozás zenével, tánccal
A somogy megyei Napkerék Egyesület célja, hogy teret adjon a roma tehetségek kibontakozásának. A cigány népzene, ezen belül a beás népzene és néptánc, a fiatalok körében egyre jobban feledésbe merül, ezért szerveznek minden évben olyan rendezvényt, ami biztosítja az autentikus roma, beás énekeknek és táncoknak a bemutatását. Ezáltal már sok gazdag, színes kulturális rendezvényt sikerült megvalósítaniuk. A Roma Kultúra program keretében megvalósult projektről Bogdán Imre, az egyesület vezetője beszélt. 
2015. június 2.
Roma Kultúra
Az alábbi infografika a Roma Kultúra program B komponensének 2014. évi pályázati adatait mutatja. A támogatások megítélt összege több mint 36 millió forint volt, melynek köszönhetően mintegy 35 ezer résztvevőt vontak be a programokba.
2015. április 8.
"Igaz szemmel"
A nagykanizsai székhelyű Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége 2002-ben kezdte meg működését. Elsődleges céljuk, hogy tevékenységükkel hozzájáruljanak a cigányság életkörülményeinek javításához, integrációjuk elősegítéséhez, az emberi jogok megfelelő érvénysüléséhez. A szövetség országosan csaknem 200 kisebbségi önkormányzattal és civil szervezettel van folyamatos kapcsolatban, hogy a partneri együttműködéssel is segítse működését. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásából kulturális eseménysorozatot valósítottak meg – többek között erről is beszélgettünk elnökükkel, Nagy József Györggyel
2015. március 24.
Roma Kultúra
Roma Kultúra program 2014. évi kiírásának, roma képzőművészet és irodalom támogatását célzó komponense keretében az Emberi Erőforrások Minisztériumától elnyert támogatások adatait összegzi az alábbi grafika. Láthatjuk a 11 266 888 forint támogatásból megvalósult rendezvények, a hozzájuk kapcsolódó gyerekprogramok, valamint az ezeken részt vevő személyek számát.
2015. február 11.
FREE DROM Kulti-Parti
A különböző kultúrák közelítésére, a művészet által generált párbeszédre sarkallt a Free-Presszionista és Roma Műhely Egyesület sorozata, a FREE DROM Kulti-Parti. Az esemény a Roma Kultúra program 2014-es kiírásának pályázati támogatásából jött létre. Az országosan több helyszínen megvalósuló eseményen a művészet nyelvén mutattak utat a tolerancia felé. Filmek, kiállítások, műhelyfoglalkozások színesítették a rendezvényeket. Káli-Horváth Kálmán, az egyesület egyik művésze mesélt a részletekről.  
2015. február 3.
A cigány kultúra hete
A pécsi központú Dél-dunántúli Romák Szövetsége azzal a céllal alakult, hogy a régióban elősegítse a romák integrációját. A DDRSZ mint regionális roma ernyőszervezet az elmúlt évtizedben tagszervezetei számos kulturális, képzési, munkaerőpaci és szociális célú programját támogatta, mintegy mentorként közreműködve segítette ezek tervezését, a forrásbevonást és megvalósítást. Ezt a célt tartották szem előtt, amikor a Roma Kultúra programban elnyert támogatás segítségével megvalósították a Cigány Kultúra hetét. A program részleteiről és az összefogás fontosságáról Várnai Márton, a szövetség elnöke beszélt.
2014. december 30.
Roma Kultúra
A Roma Kultúra Programban 2013-ban összesen 43,2 millió forint támogatást nyertek el a pályázók. Ezen belül a roma képzőművészet és irodalom támogatására 10,5 millió forint, a kulturális események támogatására 32,7 millió forint összeg került megítélésre. A Program keretében megvalósított tevékenységekben több mint 46 ezer fő vehetett részt.
2014. december 10.
Kultúrák közelítése biblioterápiával
A szarvasi Tessedik Sámuel Múzeum és Szárazmalom, Városi Könyvtár céljai között kiemelt helyen szerepel a gyermekek olvasási kultúrájának alakítása, tanulásuk segítése, szerepvállalás nevelésükben. A Roma Kultúra programban a biblioterápia eszközeivel vesznek részt, a roma és nem roma tanulócsoportokban különböző kulturális háttérrel rendelkező gyerekek dolgoznak együtt. A program elősegíti az integrációs oktatás megvalósulását. A könyvtár törekvéseiről Baginé Tóth Erika könyvtárvezetővel beszélgettünk.
2014. november 18.
Közös nyelvünk, a zene
JazzArt Közcélú Alapítvány esélyteremtő és közösségépítési céllal pályázott a Roma Kultúra programban. A Jam Session fesztiválsorozat célja a hazai világszínvonalú roma jazz előadások minél szélesebb körű hallgatósághoz történő eljuttatása, a kisebbség kulturális kapacitásában rejlő értékek kihangsúlyozása, fiatal tehetségek támogatása, valamint a jazz műfaj magyarországi népszerűsítése. 
2014. október 13.
Művészettel építünk hidat
Jónás JuditMagyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel és Domján Edit-díjjal kitüntetett színművész, Cinka Panna Cigány Színház alapítója és vezetője, 1987-ben végzett a Színház és Filmművészeti Főiskola színész szakán. Szakmai tudását azóta már számtalan színházban bizonyította. 1993-ban jött létre a Cinka Panna Cigány Színházat működtető közhasznú alapítvány, melynek célja a cigányság kultúrájának megőrzése, közvetítése, valamint a cigány tehetségek felkutatása.
2014. szeptember 9.
döntési lista a Roma Kultúra program keretében
Az emberi erőforrások minisztere meghozta döntését a roma kulturális események megvalósításának, kulturális tartalmak és termékek elérhetővé tételének támogatására kiírt felhíváshoz kapcsolódóan, a 2014. április hónap 13. napjáig beérkezett érvényes pályázatok tekintetében.
2014. augusztus 19.
kitöltési útmutató a Roma Kultúra program keretében benyújtandó beszámoló elkészítéséhez
  
Az alábbi oktatóvideónkban a Roma Kultúra program, roma kulturális események megvalósításának, kulturális tartalmak és termékek elérhetővé tételének támogatására kiírt 2013. évi pályázat tartalmi és pénzügyi beszámolójának elektronikus úton való elkészítéséhez és benyújtásához talál segítséget.
2014. július 23.
módosult a beadási határidő
Módosult a határidő az A roma kulturális események megvalósításának, kulturális tartalmak és termékek elérhetővé tételének támogatására kiírt pályázati program keretében egységesen 2014. április hónap 13. napjára.
2014. március 26.
Roma Kultúra Tájékoztató Nap
A sikeres és gördülékeny pályázás érdekében tartottunk tájékoztató napot 2014. március hónap 20. napján, az A roma kulturális események megvalósításának, kulturális tartalmak és termékek elérhetővé tételének támogatása elnevezésű aktuális felhívása kapcsán. A felhívás keretében összesen 50 000 000 forint keretösszegű támogatásra lehet pályázatokat benyújtani 2014. március hónap 26. napjáig.
2014. március 20.
felhívás
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet a roma kulturális események megvalósításának, kulturális tartalmak és termékek elérhetővé tételének támogatására.
2014. február 24.
új pályázati felhívás
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet a roma kulturális események megvalósításának, kulturális tartalmak és termékek elérhetővé tételének támogatására.
2014. február 24.
megjelentek a Roma Kultúra program szerződéskötéshez szükséges dokumentumai
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő tájékoztatja a Tisztelt Pályázókat, hogy elérhetőek a Roma Kultúra program támogatási szerződéséhez kapcsolódó dokumentumok.
2013. november 21.
2012. évi Roma Kultúra lemondó nyilatkozat
Megjelent a 2012. évi A roma kulturális események megvalósításának, kulturális tartalmak és termékek elérhetővé tételének támogatására című kiírás keretében nyújtott támogatásokhoz kapcsolódó lemondó nyilatkozat.
 
A felhívás kódja: ROM-RKT-12
2013. augusztus 29.
Roma Kultúra tájékoztató nap
A roma kulturális események megvalósításának, kulturális tartalmak és termékek elérhetővé tételének támogatására című pályázati felhívás kapcsán tartottunk tájékoztató napot 2013. július 10-én. Az 50.000.000 forint keretösszegű felhívás keretében 2013. július 18-ig lehet benyújtani pályázatokat.
2013. július 10.
Roma Kultúra tájékoztató nap
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő tisztelettel meghívja Önt, illetve az Ön által képviselt szervezetet A roma kulturális események megvalósításának, kulturális tartalmak és termékek elérhetővé tételének támogatására című pályázati felhíváshoz kapcsolódó tájékoztató napjára.
2013. július 4.
felhívás
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet a roma kulturális események megvalósításának, kulturális tartalmak és termékek elérhetővé tételének támogatására.

A felhívás kódja: ROM-RKT-13
A pályázatok benyújtásának határideje: 2013. július 18.
2013. június 17.
 
 
 
beszedesmult.hu
GULAG - GUPVI hírek az EMET honlapon
NKA Igazgatóság
Ajánlja fel adója 1%-át a Nemzeti Tehetség Program javára
ut_tudomanyhoz
youtube_csatorna
kitolto
 
Projektjeink
 
 
 
 
 
nca
Kapcsolódó oldalak
 
© 2013. Emberi Erőforrás Támogatáskezelő