döntési listák a Nemzetiségi támogatások keretében
Elérhetőek a döntési listák a Nemzetiségi támogatások program 2016-os felhívásai keretében.
2016. április 12.
Német hagyományok Győrben
Német és Európai Kulturális Közhasznú Egyesület 2006-ban alakult Győrben. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának működési támogatása segítette őket tevékenységük megvalósításában. Küldetésük, hogy a német nemzetiségi kultúrát, ezen kívül pedig az EU-ban élő népek – különös tekintettel a szomszédos országokra – népdal és tánchagyományait felkutatja, ápolja és továbbadja a jövő generáció számára.
2015. június 26.
módosult a 2015. évi Nemzetiségi támogatások döntési listája
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő tájékoztatja a pályázókat, hogy módosult a döntési lista a Nemzetiségi támogatások keretében. A módosítás a NEMZ-CISZ-15 kategóriát érinti, amelynek döntési listája a költségvetési kikötések törlése miatt változott. A módosított lista a felhívás oldalán, Döntés (2015. június 16.) címen érhető el.
2015. június 16.
Szár öröksége
 
Száron 1989 óta működik német nemzetiségi népdalkör, 1998 óta táncegyüttes, 2006 óta pedig fúvószenekar. Ezek a kultúrcsoportok 2007-ben egyesületté alakultak, amelynek tevékenysége a csoportok működtetése és segítése. A Szári Örökség Közhasznú Egyesület elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatását, amely a kis faluban működő szervezet számára óriási segítséget jelent.
2015. június 1.
Német nemzetiségi hagyományok ápolása
A Vértes hegység északnyugati lejtőinek előterében a Somlyó-hegy lábánál, rendezett utcáival, szép házaival, festői környezetben terül el  Vértessomló község. Csaknem három évtizede alakult meg a településen a Vértessomlói Német Nemzetiségi Népdalkör, mely dalokon keresztül őrzi nemzetisége hagyományait, s adja azt át az ifjabb nemzedéknek. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Nemzetiségi támogatások keretében elnyert összeg is e cél megvalósítását segítette. Hartdégen Józsefné Elvira, a dalkör vezetője mesélt kultúrával, rendezvényekkel színesített mindennapjaikról. 
2015. május 19.
Lórév missziója
Lórév község Pest megyében, a Ráckevei járásban található. Népessége mintegy 280 fő, lakóinak többsége szerb anyanyelvű. A település e tekintetben egyedülálló az egész országban.
2015. április 27.
szerződéskötéshez szükséges dokumentumok a Nemzetiségi támogatások keretében
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közzéteszi a szerződéskötéshez szükséges letölthető dokumentumokat a 2015. évi Nemzetiségi támogatások nyertes pályázói részére. 
   
2015. április 23.
döntési listák a Nemzetiségi támogatások keretében
Elérhetőek a döntési listák a Nemzetiségi támogatások program 2015-ös felhívásai keretében. 
2015. április 22.
Nemzetiségi támogatások
110 millió forint támogatás került megítélésre a Nemzetiségi civil szervezetek  támogatására 2014-ben. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően a nyertesek és a velük együttműködést tervezett, több mint 2 ezer szervezet, 2014. évi működésük során 1,4 millió személyt pályáztak elérni.
2015. április 22.
Német hagyományápolás Veszprémben
1991-ben alakult meg a Német Nemzetiségi Klub Veszprémben. Az egyesület célja a mélyen gyökerező magyarországi német nemzetiségi hagyományok ápolása. A szervezet tagjai a környező falvakból települtek Veszprémbe.
2015. március 30.
Nemzetiségi támogatások
Az alábbi infografika a Nemzetiségi támogatások anyaországi nemzetiségi pedagógus-továbbképzések 2014. évi költségvetési támogatására benyújtott pályázatok adatait tartalmazza. Láthatóak a 10 millió forint megítélt támogatásból megvalósult továbbképzések típusai, valamint a napok és résztvevők száma. 
2015. március 25.
Grádistyei horvátok
A Magyarországi Grádistyei Horvátok Egyesületének működési területe Győr-Moson-Sopron és Vas megyére terjed ki. A szervezet legfontosabb feladatának tartja a hagyományok ápolását, a horvát nyelv, a kultúra és az identitás megőrzését. Éves programjainál kiemelt figyelmet szentel az anyanemzeti, a hazai és az ausztriai horvát kapcsolatok kiépítésére, amelybe bevonja a horvát települések szervezeteit és kultúrcsoportjait.
2015. február 13.
beadási határidő
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő tájékoztatja a tisztelt pályázókat, hogy már csak két napig lehet pályázatot benyújtani a Nemzetiségi támogatások aktuális kiírásaira. Támogatást négy kategóriában lehet igényelni.
 
A programok célja a Magyarország területén élő nemzetiségi csoportok nyelvének, kulturális hagyományainak, szellemi és tárgyi örökségük méltó ápolásának segítése.

A benyújtási határidő: 2015. január 29.

2015. január 27.
módosult a GYIK
Tájékoztatjuk a Tisztelt Pályázókat, hogy a Nemzetiségi támogatások tájékoztató napja kapcsán összeállított Gyakran Ismételt Kérdések listája módosult
2015. január 20.
oktatóvideók
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő tájékoztatja a Tisztelt Pályázókat, hogy 2015. január 29-ig van lehetőség pályázatot benyújtani a Nemzetiségi támogatások keretében. Az alábbi oktatóvideók a pályázat benyújtásának lépéseit ismertetik a négy pályázati kategóriában.
2015. január 19.
regisztráció és pályázatbenyújtás az EPER felületen
Az idei évben is lehetőség van pályázni a Nemzetiségi támogatások, valamint a Nemzeti Tehetség Program kiírásai keretében. A támogatási igények benyújtása az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszeren (EPER) keresztül történik. Alábbi oktatóvideóink segítségével a rendszerbe történő regisztráció folyamatát ismerheti meg.
2015. január 15.
Nemzetiségi támogatások
Idén is van lehetőség pályázni a Nemzetiségi támogatások 2015. évi felhívásai keretében. Támogatást négy kategóriában lehet igényelni 2015. január 29-ig. Az alábbi infografikánk az elmúlt év adatait mutatja, amely szerint 110 millió forint támogatási összeg került megítélésre a nemzetiségi kulturális kezdeményezések támogatására vonatkozó kategóriában. A kiírás keretében a 2014. évben megvalósuló rendezvényeken mintegy 170 ezer fő részvételét tervezték.
2015. január 14.
tájékoztató nap
Tájékoztató napot tartott az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzetiségi támogatások keretében. A rendezvényen az érdeklődők megismerkedhettek a sikeres pályázat benyújtásának követelményeivel, illetve feltehették kérdéseiket is. 
2015. január 12.
módosult a pályázati kiírás
Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy módosult a pályázati felhívás a Nemzetiségi támogatások NEMZ-TAB-15 pályázati kategóriája keretében.
2015. január 8.
Német Kulturális Egyesület Piliscsabán
A Piliscsabai Németek Kulturális Egyesülete 1991-ben alakult meg, és azóta fontos szerepet vállal a település kulturális és társadalmi életében. Alapító tagjai hangsúlyozzák őseik hagyományait, szokásait. Az egyesület működési költségekre nyert el támogatást a nemzetiségi civil szervezetek 2014. évi költségvetési támogatása című előirányzat keretében.
2014. december 19.
August Senoa, egy klub a baranyai horvátokért
 
Az August Šenoa Horvát Klub immár 30 éve a Baranya megyei horvátok egyik legfontosabb intézménye. A horvát származású íróról elnevezett civil szervezet amellett, hogy a régióban élő horvátok művelődési központjaként szolgál, országos módszertani feladatokat is ellát.  
2014. december 8.
Bizottsági ülés
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a központi költségvetésről szóló törvény nemzetiségi támogatásokat szolgáló fejezeti kezelésű előirányzatából a nemzetiségek önazonosságának megőrzését, anyanyelvük, hagyományaik, szellemi és tárgyi emlékeik ápolását szolgáló célokra pályázati úton 2015-ben is támogatást biztosít. A nemzetiségi célú előirányzatokból nyújtott támogatások feltételrendszeréről és elszámolásának rendjéről ülésezett a Nemzetiségi Támogatási Bizottság és Albizottság az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Alkotmány utcai épületében. 
2014. december 5.
Görög Nemzeti Ünnep Egerben
Az Egri Görög Önkormányzat 1998-ban alakult meg azzal a céllal, hogy összefogja az egri és Eger környéki görögöket, ápolja, bemutassa és továbbörökítse a görög nyelvet, hagyományokat, és kultúrát. A „Görög Nemzeti Ünnep Egerben 2014” elnevezésű rendezvény a Nemzetiségi támogatások segítségével jöhetett létre. A részletekről dr. Miliosz Nikolett, az Egri Görög Önkormányzat képviselője beszélt.
2014. november 25.
Nemzetiségi támogatások
A Nemzetiségi Támogatások keretében, nyelvi környezetben megvalósuló nemzetiségi-, népismereti, művészeti, hagyományőrző és olvasótáborokmegvalósítására kiírt pályázat során a nyertesek összesen 682 napot terveztek a különféle táborokban eltölteni. A teljes támogatási összeg 36 100 000 Ft, amely kísérőkkel együtt több, mint háromezer ember számára kínált lehetőséget arra, hogy Magyarországon, illetve a nemzetiség anyaországában nyelvi környezetben táborozhasson, összesen hét országban.  
2014. november 19.
Békében Békésben Nemzetiségi Fesztivál
Békés megye a nemzetiségi összetételt illetően az ország legszínesebb megyéje. A térségben 2008 óta minden évben megrendezésre kerülő Békében Békésben Nemzetiségi Fesztivál” az itt élő nemzetiségek hagyományát, jelenkori és régmúlt kultúráját mutatja be. A rendezvény szervezője és ötletgazdája a Csabai Szlovákok Szervezete, a határon túli együttműködés újraindítója. A projektről Krajcsovics Hajnalkát, a szervezet ügyvezetőjét kérdeztük.
2014. november 4.
Sváb hagyományőrzés Zsámbékon
„Ha elfeledjük hagyományainkat, lyuk keletkezik az időn, melyen elpereg a múlt...” - ennek szellemében alakult meg a Lochberg Tánccsoport és Ifjúsági Kulturális Egyesület 2004-ben. Az itt élt svábok leszármazottaiból álló csoport fő feladata a zsámbéki hagyományok ápolása.
2014. július 29.
Nemzetiségek támogatása 2014-ben
Kíváncsi, hogy mennyi támogatásban részesültek a Magyarországon élő nemzetiségek? Az alábbi grafikából megtudhatja, hogy az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével mekkora összeg jutott számukra az Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően a 2014. évi forrásokból. A legfrissebb adatok szerint, nemzetiségekre bontva láthatja a támogatások megoszlását.
2014. június 12.
módosult a pályázati útmutató a Nemzetiségi támogatások 2014. évi felhívásai keretében
Felhívjuk Tisztelt Pályázóink figyelmét, hogy módosult a 2014. évi nemzetiségi útmutató.
2014. június 3.
gyakran ismételt kérdések
Kérdései vannak a 2014. évi Nemzetiségi támogatások programra vonatkozó beszámoló elkészítésével kapcsolatosan? Tekintse meg a korábbi pályázati felhívások tapasztalataiból kigyűjtött leggyakoribb kérdéseket és a pályázati referensek által adott válaszokat. A pályázati felhívásokra kattintva, a Beszámoló (2014. április 28.) cím alatt Gyakran Ismételt Kérdések beszámoló készítéséhez (2014. május 12.) néven érheti el a kérdések listáját.
2014. május 12.
beszámolóhoz szükséges dokumentumok a Nemzetiségi támogatások keretében
Elérhetőek a szakmai és pénzügyi beszámoló elkészítéséhez szükséges dokumentumok a Nemzetiségi támogatások 2014. évre vonatkozó pályázataihoz kapcsolódóan.
2014. április 28.
változás a Felhatalmazó levélben
Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy a 2014. évi Nemzetiségi támogatások nyertes pályázói részére közzétett, és a szerződéskötéshez szükséges Felhatalmazó levél módosult.
2014. január 9.
Nemzetiségi támogatások tájékoztató nap
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Tájékoztató Napot szervez az Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezeti kezelésű előirányzatai közül a „Nemzetiségi támogatások” célelőirányzat törvényi sor keretösszegére meghirdetett pályázatokkal kapcsolatosan.
2013. október 15.
felhívás
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet nyelvi környezetben megvalósuló nemzetiségi-, népismereti, művészeti, hagyományőrző és olvasótáborok megvalósítására.

A felhívás kódja: NEMZ-TAB-14
A pályázat benyújtásának határideje: 2013. november 10.
2013. október 11.
felhívás
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet a nemzetiségi kulturális kezdeményezések 2014. évi költségvetési támogatására.
 
A felhívás kódja: NEMZ-KUL-14
A pályázat benyújtásának határideje: 2013. november 10.
2013. október 11.
felhívás
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet a nemzetiségi civil szervezetek 2014. évi költségvetési támogatására.
 
A felhívás kódja: NEMZ-CISZ-14
A pályázat benyújtásának határideje: 2013. november 10.
2013. október 11.
új felhívások a Nemzetiségi támogatások keretében
Új felhívások jelentek meg a Nemzetiségi támogatások keretében. Támogatást négy kategóriában lehet igényelni. A programok célja a Magyarország területén élő nemzetiségi csoportok nyelvének, kulturális hagyományainak, szellemi és tárgyi örökségük méltó ápolásának segítése. 2013-ban a program keretében 863 pályázat összesen 234 997 553 Ft támogatásban részesült.
2013. október 11.
2013. évi Nemzetiségi támogatások elszámolása
Elérhetőek a 2013. évi Nemzetiségi támogatások nyertes projektjeinek elszámolásához szükséges dokumentumok.
 
A felhívások kódjai: NEMZ-CISZ-13, NEMZ-KUL-13, NEMZ-PED-13, NEMZ-TAB-13
Az elszámolások benyújtási határideje: a projektidő lezárását követő 30. nap.
2013. július 17.
felhívás
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium megbízásából megjelent az alábbi nyílt pályázati felhívás, az anyaországok közremőködésével megvalósuló nemzetiségi pedagógus-továbbképzések megvalósításának 2012. évi költségvetési támogatására.
 
A felhívás kódja: NEMZ-PED-12  
A pályázatok benyújtásának határideje: 2012. június 1.
 
 
 
beszedesmult.hu
GULAG - GUPVI hírek az EMET honlapon
NKA Igazgatóság
Ajánlja fel adója 1%-át a Nemzeti Tehetség Program javára
ut_tudomanyhoz
youtube_csatorna
kitolto
Projektjeink
 
 
 
 
 
 
 
nca
Kapcsolódó oldalak
 
© 2013. Emberi Erőforrás Támogatáskezelő