Zeleno drom
A Szent Gellért Katolikus Iskolai Főhatóság intézményének négy községben összesen 4 általános iskolája és 3 óvodája van. A legnagyobb intézmény a baksi székhelyiskola, ahová 168 tanuló jár. Itt a legmagasabb (43%) a halmozottan hátrányos helyzetűek száma. A településen jelentős számú roma kisebbség él. Az iskola az Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően részt vehetett az Integrációs Pedagógiai Rendszer programjában. A részletekről kérdeztük Tóthné Kispál Ágnes tanárnőt.
2015. június 23.
Paletta
Zalakomári Napközi Otthonos Óvoda az Integrációs Pedagógiai Rendszerkeretében nyert el támogatást az Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően. Az intézményben a halmozottan hátrányos helyzetűek száma meghaladja a 80 százalékot. Pedagógiai programjuk támogatása ezért nagyon fontos az óvónők számára. 
2015. június 5.
Esélyteremtés az egyeki óvodában
Az egyeki Móra Ferenc Katolikus Óvoda már többször pályázott az Integrációs Pedagógiai Rendszer keretében óvodai fejlesztő program támogatására. Az intézménynek nagy segítséget jelent az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatása, önerőből ugyanis nem tudják biztosítani programjaikat a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára. Az óvoda pedagógiai programjáról Hajduné Holló Katalin óvodavezetőt kérdeztük.
2015. május 26.
Integrációs Pedagógiai Rendszer
Az alábbi infografikán az Integrációs Pedagógiai Rendszer 2014. évi B komponensének - nem állami, nem önkormányzati fenntartású óvodák támogatásának - adatai láthatóak. A program keretében összesen mintegy 60 millió forinttal segítette az intézményeket az Emberi Erőforrások Minisztériuma, amelyet többek között szociális hátrányok enyhítésére, eszközök beszerzésére, valamint gyermekbarát csoportszobák kialakítására használtak fel.
2015. május 6.
Fejlesztés a bölcskei Mesevár Óvodában
Bölcske község Pakstól északkeletre, Tolna megyében található. Népessége mintegy 2700 fő. A településre sokan költöznek be vidékről, amelynek hatására az elmúlt években megnövekedett a hátrányos helyzetűek száma.
2015. április 10.
Fejlesztés a Tündérkert óvodában
A gyöngyösi Tündérkert óvoda hosszú évek óta foglalkozik hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztésével. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Integrációs Pedagógiai Rendszer programján keresztül segíti hozzá a gyerekeket az iskolai életmódra való felkészüléshez.
2015. március 23.
Integrációs Pedagógiai Rendszer
Az Integrációs Pedagógiai Rendszer keretében mintegy 656 millió forint került megítélésre az önkormányzati fenntartású óvodák részére az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2014. évi támogatásának köszönhetően. A juttatás mintegy 42 ezer óvodás közül több mint 16 ezer halmozottan hátrányos helyzetű kisgyermek megfelelő szintű fejlesztését és integrációját tette lehetővé.
2015. március 11.
elérhetőek az elszámoláshoz szükséges dokumentumok az Integrációs Pedagógiai Rendszer keretében
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő tájékoztatja a Tisztelt Pályázókat, hogy elérhetőek az elszámoláshoz szükséges dokumentumok az Integrációs Pedagógiai Rendszer 2014. évi támogatására kiírt program keretében.
2015. március 10.
A balmazújvárosi ovisokért
Balmazújváros önkormányzata és intézményei több mint 20 éve kezdték el a helyi integráció megvalósítását. A város azóta is mindig megragadja a lehetőséget a pályázásra ennek érdekében. Az önkormányzat most az Integrációs Pedagógiai Rendszer keretében nyert el támogatást az Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően.
2015. február 9.
IPR a Bokréta Óvodában
Kaposmérő község a Zselic lábánál fekszik, 5 km-re a megyeszékhely, Kaposvár városától. A település önkormányzata először pályázott az Integrációs Pedagógiai Rendszer programban, hogy megvalósíthassa a Bokréta Óvoda integrációs programját.
2015. január 23.
Integrációs Pedagógiai Rendszer
Az Integrációs Pedagógiai Rendszer keretében a nem állami, nem önkormányzati fenntartású nevelési, oktatási intézmények összesen 148,6 millió forinthoz jutottak az óvodai, általános iskolai és középiskolai támogatások által. Eszközök beszerzésére több mint 19,3 millió forintot, szociális hátrányok enyhítésére és kulturális rendezvényekre pedig 57 millió forintot fordíthattak az intézmények a 2013. szeptember 1. és 2014. május 15. közötti időszakban.
2014. december 3.
Szeretetet keresve, szeretetben élni
A Salgótarjáni Összevont Óvoda központi intézményébe több mint 300 kisgyermek jár, akiknek 10-12 százaléka hátrányos helyzetű. Az óvoda vezetői éppen ezért nagy hangsúlyt fektetnek a gyermekek fejlesztésére, a megfelelő, gyermekbarát környezet biztosítására.
2014. december 1.
Integrációs Pedagógiai Rendszer
Az Integrációs Pedagógiai Rendszer 2014. évi kiírásának A komponense keretében 560 pályázat nyert el támogatást. A támogatáshoz jutott intézményekben az érintett óvodáskorúak 5,3%-a hátrányos, 38,9%-a halmozottan hátrányos helyzetű. A megítélt támogatás teljes összege több, mint 660 millió forint. 
2014. november 12.
Esélyegyenlőség a Meserét óvodában
Lajosmizse kisváros Bács-Kiskun megyében a Kecskeméti járásban. A Lajosmizse és Felsőlajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás a fenntartója az alföldi városka központjában található Meserét Napközi Otthonos Óvodának. A székhely intézménybe közel háromszáz gyerek jár. Az óvoda fenntartója az Integrációs Pedagógiai Rendszer 2014-es kiírásában pályázott.  
2014. november 10.
IPR Törökszentmiklóson
2013 szeptembere óta a Baptista Szeretetszolgálat a fenntartója a törökszentmiklósi Kölcsey Ferenc Általános Iskolának. Az intézmény közel ötszáz diákja között sok olyan gyermek van, aki hátrányos helyzetű és nem tudott teljesen beilleszkedni egy-egy oktatási intézménybe, azonban tehetséges. Az ő felzárkóztatásukért is pályáztak az Integrációs Pedagógiai Rendszer programban. 
2014. október 6.
módosult a Felhatalmazó nyilatkozat az Integrációs Pedagógiai Rendszer keretében
Felhívjuk Tisztelt Pályázóink figyelmét, hogy módosult a Felhatalmazó nyilatkozat az Integrációs Pedagógiai Rendszer keretében.
2014. június 11.
támogatási szerződéséhez szükséges dokumentumok
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő tájékoztatja a Tisztelt Pályázókat, hogy elérhetőek az Integrációs Pedagógiai Rendszer 2013. évi támogatása elnevezésű program támogatási szerződéséhez kapcsolódó dokumentumai.
2014. június 5.
döntési listák az Integrációs Pedagógiai Rendszer keretében
A társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár meghozta döntését az Integrációs Pedagógiai Rendszer 2013. évi támogatása című pályázati kiírás „C” és „D” komponense kapcsán.
2014. június 4.
módosult a beadási határidő
Módosult a benyújtási határidő az Integrációs Pedagógiai Rendszer 2014. évi támogatása elnevezésű pályázati program „A” és „B” komponense keretében egységesen 2014. június hónap 6. napjára.
2014. május 9.
elszámoláshoz szükséges dokumentumok az Integrációs Pedagógiai Rendszer keretében
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő tájékoztatja a Tisztelt Pályázókat, hogy elérhetőek az elszámoláshoz szükséges dokumentumok az Integrációs Pedagógiai Rendszer 2013. évi támogatására kiírt program keretében.
2014. május 7.
tájékoztató nap az Integrációs Pedagógiai Rendszer keretében
Tájékoztató napot szervezünk Miskolcon az Integrációs Pedagógiai Rendszer (IPR) 2014. évi pályázati kiírásával kapcsolatosan.
2014. április 29.
tájékoztató nap az Integrációs Pedagógiai Rendszer keretében
Még két hét áll rendelkezésre az Integrációs Pedagógiai Rendszer keretében meghirdetett 2014. évi pályázati kiírás beadási határidejéig. Eddig több mint százan már megkezdték a pályázatok benyújtását. Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő  munkatársai a pályázatot benyújtani kívánó intézmények, tagintézmények számára tájékoztató napon ismertetik a sikeres pályázatkészítés tudnivalóit, valamint válaszolnak a pályázattal kapcsolatos kérdésekre.
2014. április 24.
felhívás
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet az óvodai, iskolai integrációs programra fordítható támogatásban való részesülésre, összhangban az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény, az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet vonatkozó rendelkezéseivel.
2014. április 7.
új pályázati kiírás várható az Integrációs Pedagógiai Rendszer keretében
Hamarosan várható az Integrációs Pedagógiai Rendszer új kiírása. A pályázat megjelenésének várható időpontja az Integrációs Pedagógiai Rendszer 2013. évi támogatása elnevezésű pályázati kiírás benyújtási határidejét követő 1. munkanap.
2014. március 28.
döntés az Integrációs Pedagógiai Rendszer keretében
A társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár meghozta döntését az Integrációs Pedagógia Rendszer 2013. évi támogatása című pályázati kiírás kapcsán.
2014. március 10.
IPR tájékoztató napok
A nagy érdeklődésre való tekintettel 2014. január 16-án újabb tájékoztató napot szerveztünk az Integrációs Pedagógiai Rendszer aktuális felhívása kapcsán a Támogatáskezelő Alkotmány utcai épületében.
2014. január 17.
Integrációs Pedagógiai Rendszer tájékoztató nap a Támogatáskezelőnél
A sikeres és gördülékeny pályázás érdekében tartottunk tájékoztató napot 2014. január 9-én, az Integrációs Pedagógiai Rendszer aktuális felhívása kapcsán. A felhívás keretében összesen 648 932 000 forint keretösszegű támogatásra lehet pályázatokat benyújtani 2014. január 27-ig.
2014. január 13.
elérhető a Gyakran Ismételt Kérdések listája az Integrációs Pedagógiai Rendszer programjához kapcsolódóan
Megjelent az Integrációs Pedagógiai Rendszer 2013. évi pályázatához kapcsolódó Gyakran Ismételt Kérdések listája.
2014. január 9.
Integrációs Pedagógiai Rendszer tájékoztató nap
A Támogatáskezelő a sikeres és gördülékeny pályázás érdekében Az Integrációs Pedagógiai Rendszer 2013. évi támogatása című pályázat esetén is tájékoztató napot szervez a pályázatot benyújtani kívánó intézmények, tagintézmények számára.
2014. január 3.
felhívás
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet az óvodai, iskolai integrációs programra fordítható támogatásban való részesülésre, összhangban az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény, az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet vonatkozó rendelkezéseivel.

A felhívás kódja: IPR-13
A támogatási igénylés benyújtásának határideje: 2014. április 4. 24.00 óra
2013. december 13.
új felhívás az Integrációs Pedagógiai Rendszer támogatására
Az Integrációs Pedagógiai Rendszer keretében új felhívást hirdetünk önkormányzati fenntartású óvodák és nem állami, nem önkormányzati fenntartású nevelési, oktatási intézmények részére.
 
A felhívás kódja: IPR-13-A/B
A támogatási igénylés benyújtásának határideje: 2014. január 13.
2013. december 13.
felhívás
Az Emberi Erőforrás Minisztérium megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő felhívást hirdet a 2012/13-as tanév második félévére vonatkozó kiegészítő támogatás igénylésére az 54/2013 (VII. 26.) EMMI rendelet alapján azon köznevelési feladatot ellátó nem állami intézményfenntartók részére, akik a 2012/13 tanév első félévében képesség-kibontakoztató, integrációs felkészítés, továbbá óvodai fejlesztő program szervezésének támogatásában, valamint az integrációs rendszerben részt vevő intézményekben dolgozó pedagógusok anyagi támogatására fordítható támogatásban részesültek.
 
A felhívás kódja: 54/2013 IPR
A támogatási igénylés benyújtásának határideje: 2013. augusztus 15. 
2013. július 31.
felhívás az Integrációs Pedagógiai Rendszer keretében
Az Integrációs Pedagógiai Rendszer keretében kiegészítő támogatás igénylésére hirdetünk új felhívást nem állami intézményfenntartók részére.
 
A felhívás kódja: 54/2013 IPR
A támogatási igénylés benyújtásának határideje: 2013. augusztus 15. 
2013. július 31.
felhívás
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő felhívást hirdet az esélyegyenlőséget szolgáló intézkedések, az integrációs rendszerben részt vevő intézmények, és az ezen intézményekben dolgozó pedagógusok 2012. évi támogatásról szóló, 30/2012-as EMMI rendelet alapján történő támogatás igényléséről.
 
A felhívás kódja: 30/2012 IPR
A pályázat benyújtásának határideje: 2012. október 19.
 
 
 
beszedesmult.hu
GULAG - GUPVI hírek az EMET honlapon
NKA Igazgatóság
Ajánlja fel adója 1%-át a Nemzeti Tehetség Program javára
ut_tudomanyhoz
youtube_csatorna
kitolto
Projektjeink
 
 
 
 
 
 
 
nca
Kapcsolódó oldalak
 
© 2013. Emberi Erőforrás Támogatáskezelő