Mentori értékek
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, valamint a Magyar Tudományos Akadémia konzorciumi partnerségében valósul meg a TÁMOP-5.2.1 kódjelű, a „Gyerekesély program országos kiterjesztésének szakmai-módszertani megalapozása és a program kísérése” című kiemelt projekt. Bán Ildikóval, a projekt munkatársával a mentori feladatokról beszélgettünk. 
2015. március 26.
Biztos Kezdet Gyerekházak képzés
2015. március 5-én kezdődött meg Budapesten, a Gyerekesély Program szervezésében a Biztos Kezdet Gyerekházak alapképzés 3. alkalma. A program célja, hogy a résztvevők felkészülten, a Biztos Kezdet program alapelveinek és szemléletének megfelelően végezzék szakmai munkájukat a gyerekházakban és szolgáltatásokban.
2015. március 19.
Szakértői támogatás
Duka Anikó 2014-től dolgozik koragyerekkori szakértőként a Gyerekesély Programban. Feladata, a kiemelt projekt munkatársaként a hozzá tartozó kistérségek koragyerekkori terület koordinátorainak szakmai összefogása, segítése, esetenként, a programban dolgozó szakemberek módszertani képzése. Régiós teamben dolgoznak, melynek vezetője a régiós koordinátor, akivel folyamatos szakmai kapcsolatban áll. Ők, az egész regionális team, követik nyomon a kistérségi projektek megvalósítását. Amennyiben a szakértőtől bármilyen jelzés, segítségkérés érkezik, akkor a régiós koordinátor ezekre azonnal reagál. A feladatkörrel járó kihívásokról, eredményekről beszélgettünk.
2015. március 13.
kiemelt projekt
A TÁMOP-5.2.1 kódjelű „Gyerekesély program országos kiterjesztésének szakmai-módszertani megalapozása és a program kísérése” című kiemelt projekt 2013. január 1-jétől az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő irányítása és az Emberi Erőforrások Minisztériumának szakmai felügyelete alatt áll. A kiemelt projekt a Magyar Tudományos Akadémia Gyerekesély-kutató Csoportjával és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal konzorciumi partnerségben valósul meg.
2015. február 23.
Kipp-Kopp Gyerekház
2009-ben kezdte meg szakmai működését a kisteleki Kipp-Kopp Gyerekház. A Gyerekesély program támogatásával működő intézmény elsődleges célja a település és vonzáskörzetében a kisgyerekes – kiemelten a hátrányos helyzetű – családok megsegítése. A gyerekházak egyik különlegessége, hogy a gyerekeket a szülőkkel együtt fogadja, támogatva az anya-gyermek kapcsolat, az érzelmi biztonság erősödését, mint a korai fejlődés alapfeltételét.  Mivel a házak tevékenységrendszere igen komplex - szülői kompetenciák fejlesztése, együttműködés generálása a szakemberek között, bekapcsolódás a helyi közösség életébe - a szakszerű működést mentorok is segítik. Rekeszkiné Barna Mariann, házvezető avatott be minket a kis közösség életének mindennapjaiba. 
2015. február 12.
Élet a Napsugár Gyerekházban
2009-ben jött létre Mórahalmon a Biztos Kezdet Napsugár Gyerekház. A Gyerekesély program támogatásával működő intézmény célja, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek készségfejlesztő foglalkozásokkal tölthessék a napot, szüleik társaságában.  A közösségi programok erősítik az anya-gyermek kapcsolatot, valamint hozzájárulnak a picik szocializációjához is.  
2015. február 5.
Gyerekesély program
A Gyerekesély program országos kiterjesztésének szakmai-módszertani megalapozása és a program kísérése című projekt célja, hogy integrált térségi programokon keresztül minden gyermek- és ifjúsági korosztályt érintő komplex fejlesztéseket valósítson meg. A program képzéseken keresztül gondoskodik a helyi szakemberek térségspecifikus, naprakész képzéséről, valamint szakmai támogatást biztosít a kiemelt konstrukció projektidőszakában. A projekt az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő irányításával, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, valamint a Magyar Tudományos Akadémia konzorciumi partnerségében valósul meg.
2015. január 28.
a csengeri Biztos Kezdet Gyerekház ünnepélyes átadója
Január 27-én hétfőn került sor a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengeren nemrégiben elkészült, uniós forrásból, a TÁMOP 5.2.3 "Integrált térségi programok a gyerekek és családjaik felzárkózási esélyeinek növelésére" elnevezésű projekt keretében felépült Biztos Kezdet Gyerekház hivatalos átadó ünnepségére – ezen alkalomból látogatott el a településre Csete György Eörs, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő főigazgatója és Kecskés Éva, a Gyerekesély kiemelt projekt szakmai vezetője.
 
2014. február 3.
 
 
 
beszedesmult.hu
GULAG - GUPVI hírek az EMET honlapon
NKA Igazgatóság
Ajánlja fel adója 1%-át a Nemzeti Tehetség Program javára
ut_tudomanyhoz
youtube_csatorna
kitolto
 
Projektjeink
 
 
 
 
nca
Kapcsolódó oldalak
 
© 2013. Emberi Erőforrás Támogatáskezelő