Előadó-művészeti egyedi többlettámogatás
2020. augusztus 17.
Döntési lista
A döntések az alábbiakban elérhetőek.
2020. augusztus 14.
Pályázati felhívás 2020
Az Emberi Erőforrás Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet a Csoóri Sándor Alapból a népi kultúra közösségteremtő műfajainak támogatására.
A Program célja a hazai magyar és nemzetiségi, valamint a határon túli magyar népzenei együttesek és népdalkörök tudásátadásának elősegítése, szakmai munkájának fejlesztése, a közösségek megerősítése.

A pályázat kódja: CSSP-NEPZENE-2020

A pályázatok benyújtásának határideje: 2020. augusztus 31.  23:59

A pályázati felhívás az alábbiakban érhető el.
2020. július 31.
Igénybejelentés
A Kormány a vallásos alkotó közösségek, zenei együttesek és zenészek hosszú távú működését biztosító forrásbiztosításról szóló 1046/2019. (II. 18.) Korm. határozattal lándzsát tört a kárpát-medencei vallási hagyományok megőrzése, valamint életben tartása és élővé tétele szükségessége mellett. Ennek érdekében támogatja a vallásos könnyűzene alkotói kiteljesedését elősegítő rendszerek kialakítását és fenntartását, valamint társadalmi kiteljesedését elősegítő rendszerek kialakítását és fenntartását.
 
Igénybejelentés benyújtásának határideje: 2020. augusztus 10. 23 óra 59 perc

A vallásos könnyűzenei támogatásra vonatkozó igénybejelentés 2020. július 2-tól nyújtható be 4 kategóriában az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszeren (EPER) keresztül.
Az Igénybejelentés elengedhetetlen feltétele az EPER-ben történő regisztráció: https://eper.emet.hu/paly/palybelep.aspx

Információ:

A támogatással kapcsolatban felvilágosítást nyújt:
eloado-muveszet@emmi.gov.hu

EPER rendszerrel kapcsolatos megkeresések kapcsán felvilágosítást nyújt:
vkt@emet.gov.hu
 
2020. július 22.
Elszámolási útmutató a Csoóri Sándor Program 2019. évi forrásból támogatott egyedi támogatási kérelmeihez
Értesítjük Kedvezményezett szervezeteinket, hogy a Csoóri Sándor Program 2019. évi forrásból támogatott egyedi támogatási kérelmeihez kapcsolódó elszámolási útmutató a mai naptól honlapunkon elérhető.

A koronavírus-járvány kapcsán meghozott kormányzati intézkedések nyomán elmaradó programok, események megvalósítása érdekében a 2019. évi támogatások megvalósulási időszaka 2020. június 30-ról 2020. december 31. napjáig meghosszabbításra került.

A 2019. évi elszámolások benyújtása kapcsán a 2019. évi és a 2020. évi támogatási időszak átfedésére kérjük kiemelten ügyeljenek.
 
Az útmutató az alábbiakban elérhető.
2020. július 21.
Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj
Tisztelt Pályázók!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Nemzeti Tehetség Program keretében 2020. április 27-én meghirdetésre került „Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj” (NTP-NFTÖ-20) pályázati kategóriákban a pályázatok benyújtásának lehetőségét az Emberi Erőforrások Minisztériumának megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő 2020. július 20. napjától 2020. július 30. napjáig újranyitja.

Határidőben benyújtottnak minősül az a pályázat, amely a benyújtási határidő napján - 2020. július 30-án - 23.59 óráig az EPER-ben véglegesítésre kerül.

Továbbá tájékoztatjuk Önöket, hogy a pályázati kiírásra további 50.000.000 Ft forrás került bevonásra, így a pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg 205.537.000 Ft, azaz kettőszázötmillió-ötszázharminchétezer forintra módosult.
2020. július 20.
Döntési lista
A döntések az alábbiakban elérhetőek.
2020. július 17.
Döntési lista
Tájékoztatjuk a Pályázókat, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a 2020. május 7-én megjelent (CSP-DB-20) kódszámú „Civil szervezetek 1-es típusú diabétesszel kapcsolatos tájékoztatási feladatainak támogatása” címen kiírt pályázati kategóriában a Bíráló Bizottság javaslata alapján meghozta döntését.
 

A döntési lista elérhető az alábbiakban

Kérdéseivel, kérjük, keresse ügyfélszolgálatunkat.

Telefon: 1/550-2740

E-mail: csp@emet.gov.hu

Gratulálunk a nyertes pályázóknak!
2020. július 17.
ROMA-NEMZ-TAB-20 pályázati kategória
Tisztelt Kedvezményezettek, Táboroztatók, Táborozók!
 
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az idei évben a táborok szervezése és működtetése során különös figyelmet kell fordítani a járványügyi szabályok betartására.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ által közzétett, a táboroztatás során betartandó járványügyi megelőző szabályokról szóló tájékoztatást az alábbi linken érhetik el:
 
https://www.nnk.gov.hu/index.php/koronavirus-tajekoztato/652-tajekoztatas-a-taboroztatas-soran-betartando-jarvanyugyi-megelozo-szabalyokrol
 
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Roma Nemzetiségi Támogatásokkal kapcsolatos pályázatkezelői feladatokat a 180/2019. (VII. 26.) Korm. rendelet értelmében 2020. július 1. napjától a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság látja el.
 
Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság elérhetőségei:

Postai cím: 1135 Budapest, Szegedi út 35-37.
2020. július 15.
Pályázati felhívás
Az EMMI az előadó-művészeti szervezetek támogatásának részletes szabályairól szóló 428/2016. (XII. 15.) Korm. rendelet 22. § (1) bekezdés f) pontja alapján nyílt pályázatot ír ki kiemelt művészeti célok megvalósításának támogatására határon túli magyar színházak és táncegyüttesek számára.
 
A pályázat kódja: EMMI-HAT-20
 
A pályázat keretösszege: 57 500 000 Ft
 
A pályázat benyújtásának határideje:a pályázati kiírásnak az EPER felületén történő megjelenésétől számított 30 naptári nap, a jelen pályázat esetében 2020. augusztus 13.
 
 
A pályázati felhívás az alábbiakban elérhető.
2020. július 14.
Vallásos könnyűzenei támogatás
A Kormány a vallásos alkotó közösségek, zenei együttesek és zenészek hosszú távú működését biztosító forrásbiztosításról szóló 1046/2019. (II. 18.) Korm. határozattal lándzsát tört a kárpát-medencei vallási hagyományok megőrzése, valamint életben tartása és élővé tétele szükségessége mellett. Ennek érdekében támogatja a vallásos könnyűzene alkotói kiteljesedését elősegítő rendszerek kialakítását és fenntartását, valamint társadalmi kiteljesedését elősegítő rendszerek kialakítását és fenntartását.

 

A Program célja a hazai vallásos könnyűzenei kultúra magasabb szintre emelése, széleskörű társadalmi megismertetése, a vallási közösségek megerősítése, megújítása. Átfogó és általános célja, hogy a vallásos könnyűzene segítségével kifejtett hatás által a magyarországi vallásos közösségeket aktivizálja, széles körben mintát adva a megújuláshoz, segítve a különféle hívő közösségeket, hogy hitükben megerősödjenek, és küldetésüket hatékonyabban tölthessék be

 

Igénybejelentés benyújtásának határideje: 2020. augusztus 10. 23 óra 59 perc

 

A vallásos könnyűzenei támogatásra vonatkozó igénybejelentés 2020. július 2-tól nyújtható be 4 kategóriában az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszeren (EPER) keresztül. Az Igénybejelentés elengedhetetlen feltétele az EPER-ben történő regisztráció

 

https://eper.emet.hu/paly/palybelep.aspx

 

Információ:

A támogatással kapcsolatban felvilágosítást nyújt:

eloado-muveszet@emmi.gov.hu

 

EPER rendszerrel kapcsolatos megkeresések kapcsán felvilágosítást nyújt:

vkt@emet.gov.hu

2020. július 2.
EFOP-3.10.1-17-2017-00003
Eddig 4351 külhoni gyermek csatlakozott a „Járd végig!” projekt magyarországi programjaihoz, ahol tanulmányi kirándulás keretében vehettek részt értékteremtő foglalkozásokon.

Az uniós támogatásból finanszírozott projekt keretében az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő eddig összesen 174 csoport részére szervezett olyan 4 napos kirándulást határon túli diákok részére, ahol anyaországi gyermekekkel találkozhattak, és tapasztalatokat cserélhettek különféle pedagógiai foglalkozások során. A látogatások alkalmával az élményekben gazdag programokon olyan jó gyakorlatok megfogalmazása is helyet kapott, amelyeket mind az anyaországi mind a külhoni pedagógusok fel tudnak használni későbbi szakmai munkájuk során. Fontos szempont az is a projektbe történő jelentkezéskor, hogy az utazás programját az iskolák maguk választhatják ki, de ez idáig bármelyik program is került kiválasztásra, a visszajelzések alapján életre szóló élménnyel térhettek haza a diákok:

„Sok jó emlékkel hagytuk el a várost, és azzal a reménnyel, hogy egyszer közösen még visszajövünk ide!” (Szatmárnémeti)

„Öröm volt látni tanulóink izgalmát, ámulatát, boldogságát és vidámságát. Egy életre szóló élmény volt diáknak, tanárnak egyaránt.” (Tornalja)

„Ennél vidámabban és jobban tanévet nem kezdhettünk volna.” (Felsőboldogfalva)

Mivel Magyarország Kormánya a Magyar Közlöny 40/2020. (III.11.) Korm. rendeletében a veszélyhelyzetre tekintettel 2020. március 12-től rendkívüli joghelyzetet rendelt el, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a „Járd végig!” című projektbe sikeres pályázat útján bevont intézményeinek márciusban és áprilisban történő utazásait 2020. március 12. napjától átmeneti időre felfüggesztette, és azt egyeztetve az intézményekkel egy későbbi időpontra helyezte át.
 
A projekt megvalósítói bíznak abban, hogy hamarosan újra indulhatnak a programok, és még több külhoni és anyaországi diák számára biztosíthatnak lehetőséget közös tanulásra, időtöltésre.

Projektazonosító: EFOP-3.10.1-17-2017-00003
Projekt megnevezése: Járd végig!
Támogatás összege: 1.591.471.903 Ft
Kedvezményezett: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, konzorciumi partner: Szeged-Csanádi Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézete
2020. július 2.
 
 
 
beszedesmult.hu
GULAG - GUPVI hírek az EMET honlapon
NKA Igazgatóság
Ajánlja fel adója 1%-át a Nemzeti Tehetség Program javára
ut_tudomanyhoz
youtube_csatorna
kitolto
Projektjeink
 
 
 
 
 
 
 
nca
Kapcsolódó oldalak
 
© 2013. Emberi Erőforrás Támogatáskezelő