Az ifjúsággal a sváb hagyományokért
Kaltenecker Antalné a Csepeli Svábok Szabad Kulturális Egyesülete elnökeként régóta dolgozik a sváb hagyományok megőrzéséért, ápolásáért a kerületben. Az Egyesület 2014-ben a nemzetiségi civil szervezetek támogatására és a nemzetiségi kulturális kezdeményezések elősegítésére kiírt pályázati felhívásokon is sikerrel pályázott. A sokoldalú szervezet kulturális csoportokat működtet, rendszeresen rendezvényeket szervez, így bőven akad tennivaló. Az elnök asszonyt ezekről kérdeztük.   
2014. szeptember 2.
módosult a befogadó szervezetek listája
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő tájékoztatja a tisztelt pályázókat, hogy módosult a befogadó szervezetek felajánlásait tartalmazó adatbázis a Civil szervezetek infrastruktúra támogatásának keretében. 
2014. szeptember 1.
A Tahi Baptista Tábor fűtése
A Pilis természetvédelmi övezetében közel másfél hektáros, erdővel borított területen fekszik a Baptista Tahi Tábor Tahitótfalun. A már történelmi múltú tábor ideális helyet biztosít az aktív kikapcsolódásnak. De nem csak a szórakozásé a szerep, rendeznek itt konferenciákat, iskolai táborokat, sőt esküvőket is. A sport, egészségügyi és egyéb, kreatív foglalkozások mellett pedig a lelki épülésre is hangsúlyt fektetnek a szervezők.
2014. szeptember 1.
az Út a tudományhoz oldal megjelenése
Új aloldal indul az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapján az Út a tudományhoz alprogramhoz kapcsolódóan. Az oldal célja, hogy a támogatott kutatócsoportok ne elszigetelten dolgozzanak, hanem az ország legkülönbözőbb pontjain munkálkodó tehetséges diákok és pedagógusaik megismerhessék egymás munkáját, megoszthassák a kutatással kapcsolatos élményeiket, tapasztalataikat..
2014. augusztus 29.
Mozgásban az erő
 
Kistelek legnagyobb, sporttal foglalkozó civil szervezetének, az 1995-ben alapított Kisteleki Sportegyletnek jelenleg három szakosztálya működik: birkózó, asztalitenisz és lábtenisz. Fő törekvésük, hogy minél több embert mozgásra bírjanak és egyre több korosztály számára teremthessék meg a szórakozva sportolás lehetőségét.
2014. augusztus 29.
új pályázati felhívás
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázat keretében meghirdeti a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot:
2014. augusztus 27.
Út a diplomához
Az alábbi grafikánkból megtudhatja, hogy mekkora összeg került megítélésre a 2013/2014. tanévben az  Út a diplomához program keretében. A jelölt időszakra vonatkozóan az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével 587 nyertes pályázó juthat támogatáshoz az Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően.
2014. augusztus 27.
Szemtől-szemben a kutyám és én
A budapesti Piarista Gimnázium 1717 óta működik. Az iskola nemcsak a hívő keresztény élet gyakorlásának, és közösség-teremtő mivoltának köszönheti hírnevét, hanem a különböző országos tanulmányi felméréseken és versenyeken elért előkelő helyezéseknek is.
2014. augusztus 26.
pályázati felhívás
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő meghívásos pályázatot hirdet Kárpátaljai iskolák magyarországi utazása címmel a Határtalanul! program keretében.
2014. augusztus 26.
Szakrális-Tér-Nyerés
 
1931 októberében szentelték fel a kőbányai evangélikus templomot. A még napjainkban is modernnek számító épületet Frecska János építész tervezte, mely kiemelkedik művei közül, hisz egy kevésbé historizáló, sokkal merészebb konstrukció, mint ami a harmincas évek építészetét jellemezte. A belső tér a kör alaprajz miatt családias, a sok ablaknak köszönhetően egész nap áramlik be a fény.
2014. augusztus 22.
döntés az Óvodafejlesztés program keretében
Az emberi erőforrások minisztere meghozta döntését az Óvodai férőhelybővítés támogatása című pályázati kategóriában.
2014. augusztus 21.
Tánc és sport
A Bajai Táncsport Egyesület minden nyáron két tábort rendez kezdő-haladó, illetve versenytáncosok részére. Az eseménynek most már évek óta Császártöltés ad otthont. Ezek a táborok nagy mértékben hozzájárulnak az évközi munka sikereihez, ugyanis az intenzív előkészület és felkészülés alapozza meg a következő év versenyein való szereplés eredményességét.
2014. augusztus 19.
döntési listák a Határtalanul! program keretében
Az emberi erőforrások minisztere meghozta döntését a Határtalanul! program Együttműködés szakképző iskolák között és Együttműködés gimnáziumok között címmel kiírt felhívásokhoz kapcsolódóan.
2014. augusztus 19.
döntési lista a Roma Kultúra program keretében
Az emberi erőforrások minisztere meghozta döntését a roma kulturális események megvalósításának, kulturális tartalmak és termékek elérhetővé tételének támogatására kiírt felhíváshoz kapcsolódóan, a 2014. április hónap 13. napjáig beérkezett érvényes pályázatok tekintetében.
2014. augusztus 19.
döntési lista az Út a diplomához alprogram keretében
Elérhető a döntési lista az Út a diplomához – Felsőoktatási esélyteremtő ösztöndíj- és önköltség-támogatási alprogram pályázati kategóriában a 2014. április hónap 7. napjáig beérkezett érvényes pályázatok tekintetében.
2014. augusztus 16.
|< elejére << előző ( 1 / 18 ) következő >> végére >|
 
 
 
Beszámolókhoz szükséges dokumentumok elérhetők.
A külhoni iskolai kirándulások 2014-ben is folytatódnak.
Hogyan segíthet egy drón a katasztófák megelőzésében? Videónkból kiderül. Kattintson! 
ut_tudomanyhoz
youtube_csatorna
kitolto
Projektjeink
 
 
 
nca
Kapcsolódó oldalak
 
© 2013. Emberi Erőforrás Támogatáskezelő