Nemzeti Tehetség Program
Nemzeti Tehetség Program, többek között tehetséggondozó műhelyek létrehozását is támogatja. Az alábbi infografika összesíti, hogy az általános iskolai, középiskolai, szakiskolai, kollégiumi, valamint a kulturális intézmények 2013-14. évben mennyi támogatást kaptak tehetséggondozó műhelyek működtetésére és hogyan oszlott meg ez a támogatás. 
2014. december 17.
Egy ház a tanulásra, a játékra
Az Óbudai Zsinagóga Budapest III. kerületében található épület, mely a főváros legrégebbi, ma is álló zsidó imaháza, hiszen a műemléki védettséget élvező zsinagógát 1821-ben avatták fel. Fejlődő közösségükben szép számmal képviseltetik magukat a kisgyerekes családok, így felmerült az igény, hogy a gyermekeknek is legyen egy helyiség, ahol felügyelet mellett játszhatnak, tanulhatnak, míg szüleik az előadásokat hallgatják, vagy az istentiszteleten vesznek részt.
2014. december 16.
„Munka-KÉPESkönyv”
A Világ-Tér-Kép Közhasznú Egyesület célja, hogy tevékenységével segítse a látássérültek és a társadalmilag sérülékeny csoportok életminőségének javulását és társadalmi beilleszkedésüket. A Nemzeti Együttműködési Alap keretében elnyert támogatás lehetővé tette az egyesület számára, hogy fogyatékkal élő munkavállalóknak szóló álláskeresői képzést valósítson meg, melynek célja a fogyatékos személyek nyílt munkaerő-piaci integrációjának elősegítése.
2014. december 15.
Egyházi támogatások
Ebben az oktatóvideóban az Egyházi támogatások, egyházak közösségi célú programjainak és beruházásainak  támogatása elnevezésű előirányzat elektronikus felületen történő, egyedi támogatási igény benyújtásának lépéseit ismerheti meg. 
2014. december 13.
telefonos ügyfélszolgálat
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő tájékoztatja a Tisztelt Pályázókat, hogy telefonos ügyfélszolgálat2014. december 13-án (szombaton) 8:00 és 12:00 óraközött várja telefonhívásaikat.  
2014. december 12.
Házibolt Szécsényben
Szécsény Város Önkormányzata 2005 óta működtet Szociális Földprogramot a településen. Az önkormányzati tulajdonú Szécsényi Közművelődési Nonprofit Kft. által üzemeltetett helyi termékeket árusító boltban az étkezésre szánt termékeken kívül a helyi népi iparművészek termékei is megtalálhatóak.
2014. december 12.
Egyházi támogatások
Ebben az oktatóvideóban az Egyházi támogatások, egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások támogatása elnevezésű előirányzat elektronikus felületen történő, egyedi támogatási igény benyújtásának lépéseit ismerheti meg.  
2014. december 11.
Roma Kultúra
A Roma Kultúra Programban 2013-ban összesen 43,2 millió forint támogatást nyertek el a pályázók. Ezen belül a roma képzőművészet és irodalom támogatására 10,5 millió forint, a kulturális események támogatására 32,7 millió forint összeg került megítélésre. A Program keretében megvalósított tevékenységekben több mint 46 ezer fő vehetett részt.
2014. december 10.
Hátrányból a saját gazdaság felé
Kenderes kisváros, Jász-Nagykun-Szolnok megye Karcagi járásában. A település magában hordozza az alföldi települések jellegzetességeit, így a mezőgazdaság itt is kiemelt szerepet tölt be. Nagy segítséget jelent az itt élő szegény családoknak a Szociális Földprogram, melyben 10 család vesz részt, akik összesen 150 tojótyúkot és az ellátásukhoz szükséges takarmányt kaptak. Veresné Nagy Margit a programnak nem csak kezdeményezője, de szakmai mentorként aktív résztvevője is. A részletekről ő mesélt nekünk.
2014. december 9.
August Senoa, egy klub a baranyai horvátokért
 
Az August Šenoa Horvát Klub immár 30 éve a Baranya megyei horvátok egyik legfontosabb intézménye. A horvát származású íróról elnevezett civil szervezet amellett, hogy a régióban élő horvátok művelődési központjaként szolgál, országos módszertani feladatokat is ellát.  
2014. december 8.
Bizottsági ülés
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a központi költségvetésről szóló törvény nemzetiségi támogatásokat szolgáló fejezeti kezelésű előirányzatából a nemzetiségek önazonosságának megőrzését, anyanyelvük, hagyományaik, szellemi és tárgyi emlékeik ápolását szolgáló célokra pályázati úton 2015-ben is támogatást biztosít. A nemzetiségi célú előirányzatokból nyújtott támogatások feltételrendszeréről és elszámolásának rendjéről ülésezett a Nemzetiségi Támogatási Bizottság és Albizottság az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Alkotmány utcai épületében. 
2014. december 5.
módosult a pályázati dokumentáció az Út a diplomához program keretében
Tájékoztatjuk Tisztelt Pályázóinkat, hogy módosult a pályázati dokumentáció az Út a diplomához pályázati program keretében.
2014. december 4.
ügyfélszolgálat
Kérdése van? Segítségre van szüksége a pályázással kapcsolatban? Ügyfélszolgálati elérhetőségeinken széles körű tájékoztatást kaphat programjainkról, illetve a pályázással kapcsolatos tudnivalókról.
2014. december 4.
Integrációs Pedagógiai Rendszer
Az Integrációs Pedagógiai Rendszer keretében a nem állami, nem önkormányzati fenntartású nevelési, oktatási intézmények összesen 148,6 millió forinthoz jutottak az óvodai, általános iskolai és középiskolai támogatások által. Eszközök beszerzésére több mint 19,3 millió forintot, szociális hátrányok enyhítésére és kulturális rendezvényekre pedig 57 millió forintot fordíthattak az intézmények a 2013. szeptember 1. és 2014. május 15. közötti időszakban.
2014. december 3.
döntési lista az Út a diplomához alprogram keretében
Elérhető a döntési lista az „Út a diplomához – esélyteremtő ösztöndíj- és önköltség-támogatási program” pályázati kiírása keretében, a 2014. szeptember hónap 13. napjától 2014. október hónap 10. napjáig beérkezett érvényes pályázatok tekintetében. 241 db pályázat összesen 58 646 640 forint támogatásban részesül.  
2014. december 2.
|< elejére << előző ( 1 / 25 ) következő >> végére >|
 
 
 
Beszámolókhoz szükséges dokumentumok elérhetők.
Az EPER pályázói felület belépési pontjának elérhetősége megváltozott.
Határtalanul! a Facebook-on is. Friss hírekért kattintson.
ut_tudomanyhoz
youtube_csatorna
kitolto
Projektjeink
 
 
 
 
nca
Kapcsolódó oldalak
 
© 2013. Emberi Erőforrás Támogatáskezelő