Első utazók
A Kalocsai Kunszt József Általános Iskola és a Nagyasszonyunk Köznevelési Intézmény 124 diákja 2014. szeptember 1-jén együtt indult tanulmányi kirándulásra Kalocsáról Erdélybe a Határtalanul! program keretében.
2014. szeptember 15.
az „Út a diplomához” program 75 hallgató továbbtanulását támogatja
Az Út a diplomához elnevezésű, a hátrányos helyzetű fiatalok felsőoktatási esélyteremtő ösztöndíj- és önköltség-támogatási program tavalyi kiírásának első döntési listái 2014. február 14-én jelentek meg az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapján. A pályázat keretében akkor 75 hallgató  összesen  16 186 680 Ft támogatásban részesült – a döntést követően a nyertes pályázók egyikével, a Budapesti Corvinus Egyetemen tanuló Klemencsics Diánával beszélgettünk a pályázattal kapcsolatos tapasztalatairól.
2014. szeptember 12.
Út a tudományhoz projektvideók
Az Útravaló Ösztöndíjprogram Út a tudományhoz alprogramja keretében a 2013/2014. tanévben összesen 26 502 000 forint összegben valósultak meg középiskolai kutatási projektek a természettudományok, a műszaki tudományok és a matematika területén. A program YouTube csatornáján sikeres projektek videó-összefoglalóját tettük közzé.
2014. szeptember 11.
Integrációs Pedagógiai Rendszer
Az alábbi grafikán az Integrációs Pedagógiai Rendszer projektjeihez kapcsolódó információkat láthatja. Leolvasható, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően mekkora keretösszeg áll rendlekezésre a 2014. évi programokra. Az összesített adatokból megtudhatja, hogy az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével az említett időszakban hány gyermek vehet részt a programban.
2014. szeptember 10.
Művészettel építünk hidat
Jónás JuditMagyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel és Domján Edit-díjjal kitüntetett színművész, Cinka Panna Cigány Színház alapítója és vezetője, 1987-ben végzett a Színház és Filmművészeti Főiskola színész szakán. Szakmai tudását azóta már számtalan színházban bizonyította. 1993-ban jött létre a Cinka Panna Cigány Színházat működtető közhasznú alapítvány, melynek célja a cigányság kultúrájának megőrzése, közvetítése, valamint a cigány tehetségek felkutatása.
2014. szeptember 9.
évadnyitó rendezvény
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Határtalanul! program keretében a 2014. évi első iskolai csoport indulása alkalmából rendezte meg a program évadnyitó rendezvényét 2014. szeptember 3-án. Videónkban a Támogatáskezelő élő közvetítésének felvételét látják.
2014. szeptember 8.
Bursa Hungarica
Az alábbi bemutatónkban a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat kezelésére szolgáló EPER-Bursa rendszerbe való regisztrációs folyamatot ismerheti meg. 
2014. szeptember 6.
Kertgazdálkodás Nógrádmarcalban
 
Csendes kis község a Cserhát hegység lábánál Nógrádmarcal. A falu évek óta résztvevője a szociális földprogramnak. A program célcsoportja kiemelten a helyi roma lakosság, akik körében a munkanélküliség aránya - a közmunkát nem számítva - közel 70 %-os.   
2014. szeptember 5.
szerződéskötéshez szükséges dokumentumok a Roma Kultúra program keretében
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közzéteszi A roma kulturális események megvalósításának, kulturális tartalmak és termékek elérhetővé tételének támogatására című program szerződéskötéshez szükséges dokumentumainak listáját.
2014. szeptember 4.
szerződéskötéshez szükséges dokumentumok az Integrációs Pedagógiai Rendszer keretében
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közzéteszi Az Integrációs Pedagógiai Rendszer 2014. évi támogatása elnevezésű program szerződéskötéshez szükséges dokumentumainak listáját.
2014. szeptember 4.
önkormányzati adatmódosító nyilatkozat
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő tájékoztatja a Tisztelt önkormányzati partnereket, hogy a  Bursa Hungarica 2015-ös kiírásához kapcsolódóan is elérhető az önkormányzati adatmódosító nyilatkozat.  
2014. szeptember 4.
módosult a felhasználói kézikönyv települési önkormányzatoknak
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő tájékoztatja a Tisztelt önkormányzati partnereket, hogy a Bursa Hungarica 2015-ös pályázati kiírása kapcsán frissült a települési önkormányzati kézikönyv.
2014. szeptember 4.
nyertes pályázati projektek
Ezen a térképen kisfilmeken keresztül mutatjuk be az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével megvalósult nyertes pályázati projekteket.
2014. szeptember 4.
döntés az Integrációs Pedagógiai Rendszer keretében
A szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár meghozta döntését az Integrációs Pedagógiai Rendszer 2014. évi támogatása elnevezésű pályázati kiírás „A” és „B” komponensében, a 2014. június hó 6. napjáig beérkezett érvényes pályázatok tekintetében.
2014. szeptember 3.
Roma Kultúra
Az alábbi grafikánkból megtudhatja, hogy mekkora összeg került megítélésre a 2014. évben a Roma Kultúra program keretében. Jól látható, hogy a jelölt időszakra vonatkozóan az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével hány rendezvény, hány gyerekprogram valósulhat meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően. Az összesített adatokból megtudhatja a komponensek szerinti megoszlást, a megítélt támogatási összeget valamint, hogy mely térségekben legaktívabbak a pályázók.
2014. szeptember 3.
|< elejére << előző ( 1 / 19 ) következő >> végére >|
 
 
 
Miért is fontos a bogyiszlói támfal? Videónkból kiderül. Kattintson!
Beszámolókhoz szükséges dokumentumok elérhetők.
A külhoni iskolai kirándulások 2014-ben is folytatódnak.
ut_tudomanyhoz
youtube_csatorna
kitolto
Projektjeink
 
 
 
nca
Kapcsolódó oldalak
 
© 2013. Emberi Erőforrás Támogatáskezelő