Energiatakarékos autó fejlesztése
A pécsi Árpád Fejedelem Általános Iskola és Gimnázium Akkreditált Kiváló Tehetségpont, több tehetséggondozó pályázatot nyert el, folyamatosan működnek nemzetközi projektjei. Az iskola az Energiatakarékos autó fejlesztése című projektjével pályázott az Út a tudományhoz alprogram keretében.
2014. október 24.
1956. október 23.
15-20 000 fős tömeg gyülekezett a Műegyetem előtt 1956. október 23. délelőttjén. Diákok, hivatalnokok, munkások, katonák szervezték, irányították a diktatúra és a szovjet megszállás elleni tüntetést. Utánajártunk, mi is történt 58 évvel ezelőtt ezen a napon, illetve a forradalom időszakában ott, ahol ma dolgozunk: Budapest belvárosában, az Alkotmány utca és a Szalay utca környékén.
2014. október 23.
az 1956-os forradalom és szabadságharc
Az 1956. október 23-ai forradalom a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. A szabadságharc a sztálinista diktatúra és a szovjet megszállás ellen folyt. Szervezetünk infografikán keresztül emlékezik, illetve mutatja be az október 22. és november 11. között történteket.
2014. október 22.
EPER rendszerkarbantartás
Tájékoztatjuk Tisztelt Partnereinket, hogy az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerek (EPER, EPER-Bursa) felületén karbantartási munkálatok miatt 2014. október 23. és 26. között időszakosan lassulás (esetlegesen fennakadás) lesz észlelhető.
 
Szíves türelmüket és megértésüket köszönjük!
2014. október 22.
Bursa Hungarica: már csak két hét a beadási határidőig
Tájékoztatjuk Tisztelt Pályázóinkat, hogy a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjakra 2014.11.07-ig van lehetőségük pályázni az EPER-Bursa rendszerben (kattintson ide) elektronikusan kitöltött és az önkormányzatokhoz benyújtott, aláírt pályázati űrlapon. 
2014. október 22.
bővült az elszámoláshoz szükséges dokumentumok listája a Határtalanul! program keretében
Tájékoztatjuk Tisztelt Pályázóinkat, hogy bővült az elszámoláshoz szükséges dokumentumok listája a Határtalanul! program pályázati kiírásainak 2014. évi támogatása keretében.
2014. október 21.
„Erdély örök”
Domaszéki Bálint Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai a Határtalanul! programnak hála, eljuthatnak Erdélybe. Az út célja az erdélyi magyarság életének, kultúrájának, múltjának megismerése. Az utazás segíthet abban, hogy jobban figyeljenek társaikra, tudjanak csapatban dolgozni, ápolják hagyományainkat. Október 23-ról, a forradalom napjáról Csíkszeredában, koszorúzással emlékeznek meg. Ferlingné Dósa Anett tanárnő, a projekt felelőse mesélt az utazás terveiről.   
2014. október 21.
EPER regisztráció
Oktatóvideónkból az EPER rendszerbe történő személy regisztráció folyamatát ismerheti meg.  
2014. október 20.
telefonos ügyfélszolgálat
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő tájékoztatja a Tisztelt Pályázókat, hogy telefonos ügyfélszolgálata 2014. október 18-án (szombaton) 8:00 és 12:00 óra között várja telefonhívásaikat.
2014. október 17.
Megújuló energia a görög faluban
Beloiannisz Fejér megye egyik legfiatalabb települése. 1950. májusában építették fel az Európában egyedülálló falut a görög polgárháborúból Magyarországra menekülők számára. A több mint 1000 főt számláló településen rendkívül nagy az összhang, a kis falu a görög-magyar barátság jelképévé vált.
2014. október 17.
oktatóvideók és projekttérkép gyorslinkek
Pályázatkészítéshez vagy beszámoló összeállításához van szüksége segítségre? Kíváncsi, hogy milyen projektek valósultak meg az egyes támogatási programok keretében? Oktatóvideóink megtekintésével gyorsan és hatékonyan, akár otthonról is elsajátíthatja az űrlapok kitöltéséhez szükséges tudnivalókat. Projekttérképünk folyamatosan bővül támogatást nyert projektekről szóló összefoglalókkal, videókkal és fotókkal, amelyekből ötleteket meríthet a pályázatkészítéshez. A két felület a mai naptól már gyorslinken is elérhető a honlap bal hasábjából, a programlista alatt, az Oktatóvideók és Projekttérkép kapcsolókra kattintva.
2014. október 17.
döntés az Út a középiskolába és az Út az érettségihez alprogramok keretében
A szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár meghozta döntését az Útravaló-MACIKA Ösztöndíjprogram Út a középiskolába és Út az érettségihez esélyteremtő alprogramok új tanulóiról. 
2014. október 15.
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő 2013-ban több, mint 12 milliárd forint támogatást utalt ki. Ezt az összeget a 48 428 darab feldolgozott támogatási igény nyertes pályázói kapták, tíz különböző pályázati programban. A grafikából kiderül, hogy ez hány pályázatot jelent településenként, illetve hány forint kifizetését percenként. 
2014. október 15.
Esélyt adunk a jövőre
VIII. kerületi önkormányzat is résztvevője a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszernek. A kerületben sok a hátrányos helyzetű diák, kiemelten fontos, hogy ők is esélyt kapjanak a tanulásra. Az ösztöndíjjal az önkormányzat segít az itt élőknek bekerülni a felsőoktatásba. Szilágyi Demeter önkormányzati képviselőt kérdeztük az ösztöndíjrendszerről, a fiatalok lehetőségeiről. 
2014. október 14.
Közös nyelvünk, a zene
JazzArt Közcélú Alapítvány esélyteremtő és közösségépítési céllal pályázott a Roma Kultúra programban. A Jam Session fesztiválsorozat célja a hazai világszínvonalú roma jazz előadások minél szélesebb körű hallgatósághoz történő eljuttatása, a kisebbség kulturális kapacitásában rejlő értékek kihangsúlyozása, fiatal tehetségek támogatása, valamint a jazz műfaj magyarországi népszerűsítése. 
2014. október 13.
|< elejére << előző ( 1 / 22 ) következő >> végére >|
 
 
 
Miniszteri sajtótájékoztató Balog Zoltánnal a Határtalanul! program kapcsán.
Az EPER pályázói felület belépési pontjának elérhetősége megváltozott.
Beszámolókhoz szükséges dokumentumok elérhetők.
ut_tudomanyhoz
youtube_csatorna
kitolto
Projektjeink
 
 
 
nca
Kapcsolódó oldalak
 
© 2013. Emberi Erőforrás Támogatáskezelő