honlap karbantartás
Tájékoztatjuk Tisztelt Pályázóinkat, hogy 2014. november 27-én (csütörtökön) 20.00 óra és 22.00 óra között honlapkarbantartási munkák miatt oldalunk elérhetőségében átmeneti fennakadások lehetnek. Szíves türelmüket és megértésüket köszönjük!
2014. november 27.
eszencia
Megjelent a Támogatáskezelő Eszencia című online magazinjának második, novemberi száma.
2014. november 27.
Szociális Földprogram
Az alábbi grafika a Szociális Földprogram 2014. évi Eszközbeszerzési- és fejlesztési alprojektjének keretén belül elnyert pályázati adatokat mutatja be. A programba bevont földterület nagysága 3 676 hektár, ezen területek várható terméshozama 330 120 kilogramm. Az eszközökre és fejlesztésekre szánt összeg összesen 18,9 millió forint, a programba bevonni tervezett foglalkoztatottak száma pedig 78 fő.
2014. november 26.
Görög Nemzeti Ünnep Egerben
Az Egri Görög Önkormányzat 1998-ban alakult meg azzal a céllal, hogy összefogja az egri és Eger környéki görögöket, ápolja, bemutassa és továbbörökítse a görög nyelvet, hagyományokat, és kultúrát. A „Görög Nemzeti Ünnep Egerben 2014” elnevezésű rendezvény a Nemzetiségi támogatások segítségével jöhetett létre. A részletekről dr. Miliosz Nikolett, az Egri Görög Önkormányzat képviselője beszélt.
2014. november 25.
Ablak a világra
 
Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskola, Óvoda és Szakképző Iskola 2011 óta működik a Baptista Gyülekezet fenntartásában. Három éve vesznek részt a Nemzeti Tehetség Program tehetséggondozó műhelyek támogatására kiírt pályázatában, melynek keretében képzőművészeti nevelést végeznek. Mind az alsó tagozaton, mind a felső tagozaton felkészült pedagógus látja el a tehetséggondozó munkát, a szakkörök vezetését. 
2014. november 24.
A horgászat jövője Gombán
A Gombai víztározó a Gödöllői dombok övezetében, a Tete-patak felduzzasztása nyomán keletkezett. Az egykori patakmeder völgyében kialakuló tó vízterületét helyi, környékbeli és fővárosi horgászok gondozzák. A területen 1967-ben alakult meg a - jelenlegi nevén - Monor és Vidéke Horgász Egyesület.
2014. november 21.
EPER regisztráció
Oktatóvideónkból az EPER rendszerbe történő egyszerűsített regisztráció folyamatát ismerheti meg.  
2014. november 20.
Nemzetiségi támogatások
A Nemzetiségi Támogatások keretében, nyelvi környezetben megvalósuló nemzetiségi-, népismereti, művészeti, hagyományőrző és olvasótáborokmegvalósítására kiírt pályázat során a nyertesek összesen 682 napot terveztek a különféle táborokban eltölteni. A teljes támogatási összeg 36 100 000 Ft, amely kísérőkkel együtt több, mint háromezer ember számára kínált lehetőséget arra, hogy Magyarországon, illetve a nemzetiség anyaországában nyelvi környezetben táborozhasson, összesen hét országban.  
2014. november 19.
Kultúrák közelítése biblioterápiával
A szarvasi Tessedik Sámuel Múzeum és Szárazmalom, Városi Könyvtár céljai között kiemelt helyen szerepel a gyermekek olvasási kultúrájának alakítása, tanulásuk segítése, szerepvállalás nevelésükben. A Roma Kultúra programban a biblioterápia eszközeivel vesznek részt, a roma és nem roma tanulócsoportokban különböző kulturális háttérrel rendelkező gyerekek dolgoznak együtt. A program elősegíti az integrációs oktatás megvalósulását. A könyvtár törekvéseiről Baginé Tóth Erika könyvtárvezetővel beszélgettünk.
2014. november 18.
Mézesmadzag
 
A dabasi Táncsics Mihály Gimnázium tanulói a méz vizsgálatával foglalkoztak tanulmányi programjuk során, melyre a Nemzeti Tehetség Program keretében A matematikai, a természettudományos és a műszaki, informatikai kompetenciák, valamint a szakmatanuláshoz szükséges kompetenciák erősítése a köznevelési intézményekben című pályázati kategóriában nyertek el támogatást. A diákok megismerkedhettek a méhek fajtáival, megfigyelhették viselkedésüket, környezetüket, valamint vizsgálhatták az általuk előállított mézet.
2014. november 18.
beszámoló az Óvodafejlesztés program keretében
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő tájékoztatja a Tisztelt Pályázókat, hogy elérhetőek az elszámoláshoz szükséges dokumentumok az  Óvodai férőhelyek bővítését célzó beruházások támogatása című 2014. évi pályázati kiírás keretében.
2014. november 14.
Gyökereket és szárnyakat adj az ifjúságnak!
Hetényi Élettér Képességfejlesztő és Családi Napközi Alapítvány működésének fő helyszíne a mezővárosi múltra visszatekintő Kecskemét, mely az ipartelepítéssel, a lakosság számának rohamos növekedésével nagyvárossá vált. A Nemzeti Együttműködési Alap keretében beadott pályázatuk szakmai programjával e veszélyeztetett értékek megőrzése érdekében kínálnak rendezvényeket gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.
2014. november 14.
EPER regisztráció
Oktatóvideónkból az EPER rendszerbe történő szervezet regisztráció folyamatát ismerheti meg.
2014. november 13.
Integrációs Pedagógiai Rendszer
Az Integrációs Pedagógiai Rendszer 2014. évi kiírásának A komponense keretében 560 pályázat nyert el támogatást. A támogatáshoz jutott intézményekben az érintett óvodáskorúak 5,3%-a hátrányos, 38,9%-a halmozottan hátrányos helyzetű. A megítélt támogatás teljes összege több, mint 660 millió forint. 
2014. november 12.
Esélyegyenlőség a sportban
Második alkalommal rendezte meg fesztiválját Debrecenben a Hajdú-Bihar Megyei Fogyatékos Sportolók Szövetsége, melynek során lehetőség nyílt arra, hogy a halmozottan sérült gyerekek és fiatalok a mindennapi folyamatokban kapcsolatot létesíthessenek és tarthassanak fenn más emberekkel. A Nemzeti Együttműködési Alapból nyújtott támogatással megvalósult rendezvény célja, hogy elősegítse a résztvevőknek önellátásuk fejlesztését. A részletekről Dombiné Erdős Mónika, a szövetség elnöke beszélt.
2014. november 11.
|< elejére << előző ( 1 / 24 ) következő >> végére >|
 
 
 
Az EPER pályázói felület belépési pontjának elérhetősége megváltozott.
Beszámolókhoz szükséges dokumentumok elérhetők.
Miniszteri sajtótájékoztató Balog Zoltánnal a Határtalanul! program kapcsán.
ut_tudomanyhoz
youtube_csatorna
kitolto
Projektjeink
 
 
 
 
nca
Kapcsolódó oldalak
 
© 2013. Emberi Erőforrás Támogatáskezelő