Hittel és megújuló energiával a jövő nemzedékéért
Beloiannisz a hazai görög nemzetiség tagjai által lakott falu. Ortodox temploma 1996-ban épült, melynek alsó szintjét többek között hitoktatásra, családi összejövetelekre, kórus próbákra használja a közösség. Az energiaköltségek jelentős emelkedése arra ösztönözte az egyházat, hogy az „Egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások” előirányzat keretében támogatást igényeljen, és bevezesse a megújuló energiaforrásokat. A projekt megvalósulásával a szervezők az ifjúság öntudatos, természetbaráti nevelésére is hangsúlyt fektettek. Fuzek Boris atyával, a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus Magyarországi Orthodox Exarchátusának papjával beszélgettünk.
2014. szeptember 23.
Megújult a domonyi evangélikus templom orgonája
A Domonyi Evangélikus Egyházközség egymanuálos, klasszicista orgonáját 1890-ben építette ifj. Bakos Károly, ceglédi orgonaépítő mester. A hangszer megsínylette elmúlt több, mint százhúsz évét, így a gyülekezet tavaly elindította annak restaurációját.
2014. szeptember 22.
új pályázati felhívás
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a 2014/2015. tanévre nyílt pályázatot hirdet az Útravaló Ösztöndíjprogram Út a tudományhoz alprogramjában való részvételre.
2014. szeptember 22.
átalakulóban a Buddhista Misszió kamaraerdei központja
A Támogatáskezelő közreműködésével, az Egyházi támogatások keretében valósul meg az a több ütemű átalakítás, melyben megújul a Magyarországi Árya Maitreya Mandala Egyházközösség, vagyis Buddhista Misszió kamaraerdei központja.
2014. szeptember 19.
ünnepi állománygyűlés
Második születésnapját ünnepelte az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, mely alkalomból 2014. szeptember 17-én munkatársaink ünnepi állománygyűlésen vettek részt. Csete György Eörs főigazgató beszédében kiemelte a szervezet jelmondatát - "Út a forráshoz" -, hangsúlyozva az intézmény azon célját, hogy ügyfélközpontú munkával a jövőben is utat mutasson az érdeklődőknek a sikeres pályázáshoz.
2014. szeptember 18.
elindult az önkormányzati csatlakozási folyamat
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő tájékoztatja a tisztelt pályázókat és az önkormányzati partnereket, hogy a Bursa Hungarica Ösztöndíjprogram 2015-ös fordulójában elindult azönkormányzati csatlakozási folyamat. Ennek megfelelően a csatlakozott önkormányzatok listája hetente frissül.  
2014. szeptember 18.
Határtalanul! program
A Határtalanul! program Együttműködés szakképző iskolák között című pályázatának 2014/2015. tanévi nyerteseiről szól mai infografikánk. A jelölt időszakban az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével 5 046 diák és 599 kísérő utazhat és ismerkedhet meg a külhoni magyarsággal az Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően. Az utazás során a résztvevők összesen 242 487 kilométert tesznek meg, amekkora távolsággal hatszor megkerülhetnénk a Földet.
2014. szeptember 17.
módosult a felhasználói kézikönyv pályázóknak
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő tájékoztatja a Tisztelt Pályázókat, hogy a Bursa Hungarica 2015-ös pályázati kiírása kapcsán frissült a felhasználói kézikönyv pályázóknak
2014. szeptember 16.
beszámolóhoz szükséges dokumentumok a Határtalanul! program keretében
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő tájékoztatja a Tisztelt Pályázókat, hogy elérhetőek az elszámoláshoz szükséges dokumentumok a Határtalanul! program 2014. évi támogatása keretében.
2014. szeptember 16.
Bursa Hungarica tájékoztató
Az alábbiakban olvashatják tájékoztatónkat a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat kezelésére létrehozott EPER-Bursa rendszerben történő regisztrációval kapcsolatban.
2014. szeptember 16.
Sporttal, egészséges életmóddal a fiatalokért!
Budapesti Diáksport Szövetség (BDSZ) a Nemzeti Együttműködési Alap kiírásai keretében nyert el támogatást. A szövetség a fővárosi általános és középiskolás korú fiatalok tanórán kívüli sportját, mozgását, valamint szabadidős tevékenységét szervezi és irányítja. A BDSZ tevékenységének fő területe a Budapesti Diákolimpiai versenyrendszer működtetése, a versenyprogramban évről évre sokféle kiemelt sportág szerepel. Emellett szerveznek egyéb sportversenyeket, természetjáró programokat a fővárosi iskolásoknak. Pinnyey Richárd a szövetség főtitkára céljaikról, aktuális terveikről is mesélt.
2014. szeptember 16.
Első utazók
A Kalocsai Kunszt József Általános Iskola és a Nagyasszonyunk Köznevelési Intézmény 124 diákja 2014. szeptember 1-jén együtt indult tanulmányi kirándulásra Kalocsáról Erdélybe a Határtalanul! program keretében.
2014. szeptember 15.
az „Út a diplomához” program 75 hallgató továbbtanulását támogatja
Az Út a diplomához elnevezésű, a hátrányos helyzetű fiatalok felsőoktatási esélyteremtő ösztöndíj- és önköltség-támogatási program tavalyi kiírásának első döntési listái 2014. február 14-én jelentek meg az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapján. A pályázat keretében akkor 75 hallgató  összesen  16 186 680 Ft támogatásban részesült – a döntést követően a nyertes pályázók egyikével, a Budapesti Corvinus Egyetemen tanuló Klemencsics Diánával beszélgettünk a pályázattal kapcsolatos tapasztalatairól.
2014. szeptember 12.
Út a tudományhoz projektvideók
Az Útravaló Ösztöndíjprogram Út a tudományhoz alprogramja keretében a 2013/2014. tanévben összesen 26 502 000 forint összegben valósultak meg középiskolai kutatási projektek a természettudományok, a műszaki tudományok és a matematika területén. A program YouTube csatornáján sikeres projektek videó-összefoglalóját tettük közzé.
2014. szeptember 11.
Integrációs Pedagógiai Rendszer
Az alábbi grafikán az Integrációs Pedagógiai Rendszer projektjeihez kapcsolódó információkat láthatja. Leolvasható, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően mekkora keretösszeg áll rendlekezésre a 2014. évi programokra. Az összesített adatokból megtudhatja, hogy az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével az említett időszakban hány gyermek vehet részt a programban.
2014. szeptember 10.
|< elejére << előző ( 1 / 19 ) következő >> végére >|
 
 
 
Beszámolókhoz szükséges dokumentumok elérhetők.
A külhoni iskolai kirándulások 2014-ben is folytatódnak.
Ünnepélyes kormánytisztviselői esküt tettek munkatársaink.
ut_tudomanyhoz
youtube_csatorna
kitolto
Projektjeink
 
 
 
nca
Kapcsolódó oldalak
 
© 2013. Emberi Erőforrás Támogatáskezelő